Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 27.01.2020 № 32 «Про уповноваження інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради»

від 21.05.2021. Дата оприлюднення 21.05.2021

Керуючись ст.ст. 219, 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Запорізької міської ради від 27.04.2016 №36 «Про структуру виконавчих органів Запорізької міської ради, загальну чисельність апарату Запорізької міської ради та її виконавчих органів» зі змінами від 23.04.2021, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

Внести зміни до рішення виконавчого комітету від 27.01.2020 №32 «Про уповноваження інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради»», а саме:

1. Надати повноваження інспекторів з паркування наступним посадовим особам департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради: заступнику директора-начальнику управління безпеки та якості міста, заступнику начальника управління-начальнику відділу правового моніторингу управління безпеки та якості міста, начальнику відділу адміністративного забезпечення управління безпеки та якості міста, заступнику начальника відділу адміністративного забезпечення управління безпеки та якості міста, головному спеціалісту відділу адміністративного забезпечення управління безпеки та якості міста, завідувачу сектору-інспектору з паркування першого сектору інспекторів з паркування управління безпеки та якості міста, головному спеціалісту-інспектору з паркування першого сектору інспекторів з паркування управління безпеки та якості міста, завідувачу сектору-інспектору з паркування другого сектору інспекторів з паркування управління безпеки та якості міста, головному спеціалісту-інспектору з паркування другого сектору інспекторів з паркування управління безпеки та якості міста, завідувачу сектору-інспектору з паркування третього сектору інспекторів з паркування управління безпеки та якості міста, головному спеціалісту-інспектору з паркування третього сектору інспекторів з паркування управління безпеки та якості міста.

2. Уповноважити інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради:

2.1. Розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені ч.ч. 1, 3 та 7 ст. 122 (в частині порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів), ч.ч. 1, 2 та 8 ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

2.2. Проводити тимчасове затримання транспортного засобу шляхом доставки для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку у разі вчинення порушення, передбаченого ч. 3 та ч. 7 ст. 122 (порушення правил зупинки, стоянки в межах м. Запоріжжя), ч. 1 ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у випадках, передбачених ч. 3 ст. 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а так само у разі вчинення порушень, передбачених ч. 2 та ч. 8 ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами виконкому ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова                                                                               В.В. Буряк


Пояснювальна записка

до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 27.01.2020 №32 «Про уповноваження інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради»

 

Проєкт рішення підготовлено з метою реалізації напрямків діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, а також підвищення його рівня безпеки.

Як зазначено в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» інспектори з паркування здійснюють контроль за дотриманням правил дорожнього руху, в частині зупинки, стоянки та оплати послуг з паркування.

23.04.2021 сесією Запорізькою міської ради прийнято рішення про внесення змін до рішення Запорізької міської ради від 27.04.2016 № 36 «Про структуру виконавчих органів Запорізької міської ради, загальну чисельність апарату Запорізької міської ради та її виконавчих органів», затвердивши з 27.04.2021 загальну чисельність апарату Запорізької міської ради та її виконавчих органів 1887 одиниць.

У зв’язку зі зміною організаційної структури департаменту, зміни назви посад та відповідно розширення переліку посадових осіб департаменту, які мають право на виконання повноважень інспектора з паркування, є необхідність прийняття відповідного рішення виконавчого комітету.

 

Директор департаменту                                                        В.М. Зломинога