Про внесення змін до Положення про загальний відділ виконавчого комітету Запорізької міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 05.07.2010 № 315 «Про затвердження Положень про відділи виконавчого комітету Запорізької міської ради» зі змінами

від 27.08.2021. Дата оприлюднення 27.08.2021

Виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до розділу 3 Функції відділу Положення про загальний відділ виконавчого комітету Запорізької міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 05.07.2010 №315 зі змінами, внесеними рішенням виконавчого комітету міської ради від 23.06.2011 №302:

1.1. Пункт 3.6. викласти в новій редакції: «Копіювання (тиражування) проєктів рішень міської ради та рішень міської ради, своєчасне доведення їх за призначенням».

1.2. Пункт 3.15. «Забезпечення цілодобової роботи служби «15-80» виконкому міської ради» виключити.

1.3. Пункти 3.16, 3.17, 3.18, 3.19 вважати пунктами 3.15, 3.16, 3.17, 3.18.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова                                В.В.Буряк


Пояснювальна записка
до проекту рішення виконавчого комітету міської ради
«Про внесення змін до Положення про загальний відділ виконавчого комітету Запорізької міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 05.07.2010 № 315 «Про затвердження Положень про відділи виконавчого комітету Запорізької міської ради» зі змінами»

Згідно із Положенням про загальний відділ виконавчого комітету міської ради на загальний відділ виконавчого комітету були покладені функції забезпечення цілодобової роботи служби «15-80» виконкому міської ради, однією із функцій якої було цілодобове приймання відповідальними черговими звернень від громадян міста щодо виникнення  аварійних або інших ситуацій в телефонному режимі.

Проте, на теперішній  час з метою забезпечення  оперативного реагування на звернення громадян міста на базі єдиної автоматизованої системи  функціонує «Контакт Центр 1580», оператори якого здійснюють цілодобовий прийом звернень громадян по поточних і аварійних заявках з приводу питань забезпечення життєдіяльності міста  в телефонному режимі та  за допомогою веб-сайту, а також контролюють хід виконання звернень. Комунікація усіх процесів розгляду звернень громадян  забезпечує вирішення їх в найкоротші строки та по суті порушених у зверненнях питань.

Крім цього,  функцію прийому сигналів при введенні ступенів готовності та оповіщення посадових осіб, задіяних в проведенні мобілізації, від служби  «15-80» загального відділу виконавчого комітету міської ради передано до управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

Беручи до уваги  вищевказане, вважаємо, що  потреба у функціонуванні відповідальних чергових загального відділу виконкому міської ради відпала.

Таким чином, пропонується внести зміни до Положення  про загальний відділ виконавчого комітету міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 05.07.2010 №315 «Про затвердження Положень про відділи виконавчого комітету Запорізької міської ради» зі змінами», виключивши пункт 3.15.

Крім того, Положенням  про загальний відділ виконавчого комітету міської ради передбачені функції «… друкування протоколів (стенограм) засідань міської ради» (пункт 3.6). У зв’язку з тим, що ведення протоколу і стенографічного звіту пленарних засідань ради  здійснюються управлінням по забезпеченню роботи ради (рішення міської ради від 21.12.2020 №5 «Про затвердження Регламенту Запорізької міської ради»), пропонується викласти пункт 3.6  в новій редакції «Копіювання (тиражування) проєктів рішень міської ради та рішень міської ради, своєчасне доведення їх за призначенням».

 

Керуючий справами
виконкому ради                                         Р.А.Омельянович