Про початок опалювального періоду 2021-2022 років у м. Запоріжжя

Рішення виконавчого комітету №382 від 23.10.2021. Дата оприлюднення 25.10.2021

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», враховуючи складну санітарно-епідемічну ситуацію в місті Запоріжжя, викликану стрімким поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19),  тривалі перехідні умови від теплого до холодного періоду року, значні коливання температури зовнішнього повітря протягом доби, з метою забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов проживання та перебування у приміщеннях, враховуючи особливості технологічного циклу роботи теплових мереж міста та окремих зон теплозабезпечення, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Концерну «Міські теплові мережі», керуючим компаніям, підприємствам та організаціям м. Запоріжжя, здійснюючим теплопостачання, ОСББ, ЖБК, іншим управителям та співвласникам багатоквартирних будинків забезпечити готовність теплогенеруючих, теплотранспортуючих, теплопостачальних, теплоспоживаючих, а також інженерних систем і обладнання до початку та проходження опалювального періоду 2021-2022 років. 

2. Концерну «Міські теплові мережі», підприємствам та організаціям м. Запоріжжя, здійснюючим теплопостачання, за умови технічної можливості та готовності систем теплоспоживання, розпочати з 25 жовтня 2021 року подачу теплоносія закладам охорони здоров’я, закладам соціального захисту, освітянським закладам та іншим закладам культурного призначення м.Запоріжжя, згідно з письмовими заявками, отриманими від їх керівників.

3. Концерну «Міські теплові мережі», підприємствам та організаціям м. Запоріжжя, здійснюючим теплопостачання забезпечити початок опалювального періоду для житлових будинків незалежно від форм власності та відомчої належності та нежитлових будівель підприємств, установ і організацій з 01 листопада 2021 року.

4. Концерну «Міські теплові мережі» розробити «Зведений план - порядок запуску опалення».

5. Концерну «Міські теплові мережі», керуючим компаніям, підприємствам та організаціям м. Запоріжжя, здійснюючим теплопостачання, ОСББ, ЖБК, іншим управителям та співвласникам багатоквартирних будинків організувати підготовчі роботи у відповідності до «Зведеного плану – порядку запуску опалення» та пуск мережного обладнання для встановлення гідравлічного режиму роботи теплових мереж.

6. Головам районних адміністрацій Запорізької міської ради, департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, департаменту  освіти і  науки Запорізької міської ради, департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради, департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, керуючим компаніям, ОСББ, ЖБК, іншим управителям та співвласникам багатоквартирних будинків м.Запоріжжя вжити необхідних заходів та забезпечити присутність відповідальних осіб і технічного персоналу для прийому теплоносія під час запуску внутрішньобудинкових систем опалення приміщень установ, організацій та житлових будинків.  

7. Керуючим компаніям, підприємствам та організаціям, ОСББ, ЖБК, іншим управителям та співвласникам багатоквартирних будинків м. Запоріжжя, внутрішньобудинкові мережі теплоспоживання яких приєднані до теплових мереж Концерну «Міські теплові мережі»:

7.1. Надавати фахівцям Концерну «Міські теплові мережі» доступ у підвали житлових будинків для зняття показів приладів комерційного обліку теплової енергії щомісячно, упродовж опалювального періоду, з дотриманням заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

7.2. Надати Концерну «Міські теплові мережі» переліки будинків, які не обладнані приладами комерційного обліку теплової енергії, із зазначенням дати фактичного запуску теплопостачання до 22.11.2021.

8. Контроль  за  виконанням  даного  рішення  покласти  на  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Віктора Гординського.

 

Секретар міської ради                 Анатолій КУРТЄВ