Про переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А до житлового фонду

від 17.11.2021. Дата оприлюднення 17.11.2021

Керуючись ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком переведення нежитлового приміщення (будівлі) в житлове, затвердженим рішенням Запорізької міської ради від 25.07.2012 №35, розглянувши клопотання комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7» від 16.09.2021 №2961 щодо переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А до житлового фонду та Запорізької обласної прокуратури від 11.12.2020 №15/4-107вих-20, враховуючи висновок департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради від 15.09.2021 №03-04/4616 про можливість переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А під житлову квартиру в Комунарському районі міста Запоріжжя, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Визнати можливим переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А загальною площею 95,5 кв.м. до житлового фонду для подальшого утворення житлової квартири та оформлення у відповідності до чинного законодавства.

2. Комунальному підприємству «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7»:

2.1. Замовити в департаменті архітектури та містобудування Запорізької міської ради вихідні дані на переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А загальною площею 95,5 кв.м. до житлового фонду для подальшого утворення житлової квартири.

2.2. Замовити в ліцензованій проектній організації проектно-кошторисну документацію на переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій,

буд.15-А загальною площею 95,5 кв.м. до житлового фонду для подальшого утворення житлової квартири.

2.3. Переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А загальною площею 95,5 кв.м. до житлового фонду для подальшого   утворення  житлової   квартири  виконувати  у відповідності  до затвердженої проектно-кошторисної документації та вимог діючого законодавства.

2.4 Ввести об?єкт в експлуатацію згідно вимог чинного законодавства.

3. Комунальному підприємству «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7» спільно з господарським суб'єктом, що проводить технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна внести відповідні зміни в документи інвентаризації приміщень житлового будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А.

4. Включити, зазначену в пункті 1 цього рішення квартиру в житловому будинку вул.Новокузнецькій, буд.15-А до службової житлової площі Запорізької обласної прокуратури.  

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Запорізької міської ради Віктора Гординського.

 

Секретар міської ради                                        Анатолій КУРТЄВ


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення «Про переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9)
в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А до житлового фонду»

Рішенням Запорізької міської ради від 25.07.2012 №35 затверджений Порядок переведення нежитлового приміщення (будівлі) у житлове.

Нежитлове приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А перебуває в господарському віданні комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7».

На теперішній час, на розгляді у виконавчому комітеті міської ради перебувають документи та клопотання комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7» про переведення у встановленому порядку нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А до житлового фонду для подальшого утворення житлової квартири, а також клопотання Прокуратури Запорізької області щодо  закріплення житлової квартири, яка утвориться після зазначеного переведення, в якості службової житлової площі.

На підставі вищевикладеного, розглянувши документи щодо переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А до житлового фонду, враховуючи висновок департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради від 15.09.2021 №03-04/4616 про можливість переведення до житлового фонду зазначеного нежитлового приміщення для подальшого утворення житлової квартири та клопотання прокуратури Запорізької обласної прокуратури від 11.12.2020 №15/4-107вих-20, департаментом з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради підготовлений проект рішення виконавчого комітету «Про переведення нежитлового приміщення №ХХ першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Новокузнецькій, буд.15-А до житлового фонду».

 

Директор департаменту
з управління житлово-комунальним
господарством Запорізької міської ради                               Сергій ПОЛЬОВИЙ