Про переведення нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 до житлового фонду

від 29.11.2021. Дата оприлюднення 29.11.2021

Керуючись ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком переведення нежитлового приміщення (будівлі) в житлове, затвердженим рішенням Запорізької міської ради від 25.07.2012 №35, розглянувши клопотання комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7» від 19.11.2021 №3589 щодо переведення нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9), враховуючи висновок департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради від 11.11.2021 №03-04/5687 про можливість переведення до житлового фонду зазначеного нежитлового приміщення та клопотання профспілкового комітету апарату міськвиконкому від 12.07.2021 №5, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Визнати можливим переведення нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 загальною площею 50,1 кв.м до житлового фонду для подальшого утворення однокімнатної житлової квартири.

2. Комунальному підприємству «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7»:

2.1. Замовити в департаменті архітектури та містобудування Запорізької міської ради вихідні дані на переведення нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 загальною площею 50,1 кв.м до житлового фонду для подальшого утворення однокімнатної житлової квартири.

2.2. Замовити в ліцензованій проектній організації проектно-кошторисну документацію на переведення нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 загальною площею 50,1 кв.м до житлового фонду для подальшого утворення житлової квартири.

2.3. Переведення нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 загальною площею 50,1 кв.м до житлового фонду для подальшого утворення житлової квартири виконувати у відповідності до затвердженої проектно-кошторисної документації та вимог діючого законодавства.

2.4 Ввести об?єкт в експлуатацію згідно вимог чинного законодавства.

3. Комунальному підприємству «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7» спільно з господарським суб'єктом, що проводить технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна внести відповідні зміни в документи інвентаризації приміщень житлового будинку по вул.Європейській буд.12.

4. Виділити однокімнатну квартиру, утворену в результаті переведення нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12, для розподілу на чергу працівників профспілкової організації апарату виконавчого комітету Запорізької міської ради, які перебувають на квартирному обліку за місцем роботи.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Запорізької міської ради Віктора Гординського.

 

Секретар міської ради                                        Анатолій КУРТЄВ


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення «Про переведення нежитлового приміщення №112 в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 до житлового фонду»

 

Рішенням Запорізької міської ради від 25.07.2012 №35 затверджений Порядок переведення нежитлового приміщення (будівлі) у житлове.

Нежитлове приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 загальною площею 50,1 кв.м перебуває в господарському віданні комунальному підприємству «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7».

На теперішній час, на розгляді у виконавчому комітеті міської ради перебувають документи та клопотання комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7» про переведення у встановленому порядку нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 загальною площею 50,1 кв.м до житлового фонду для подальшого утворення однокімнатної житлової квартири, а також клопотання Профспілкового комітету апарату міськвиконкому щодо виділення житлової квартири, яка утвориться після зазначеного переведення, на чергу працівників профспілкової організації апарату виконавчого комітету Запорізької міської ради, які перебувають на квартирному обліку за місцем роботи.

На підставі вищевикладеного, розглянувши документи щодо переведення нежитлового приміщення №112 першого поверху (літ.А-9) в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 загальною площею 50,1 кв.м до житлового фонду для подальшого утворення житлової квартири, враховуючи висновок департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради від 11.11.2021 №03-04/5687 про можливість переведення до житлового фонду зазначеного нежитлового приміщення для подальшого утворення житлової квартири та профспілкової організації апарату виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.07.2021 №5, департаментом з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради підготовлений проект рішення виконавчого комітету «Про переведення нежитлового приміщення №112 в житловому будинку по вул.Європейській буд.12 до житлового фонду».

 

Директор департаменту з управління
житлово-комунальним господарством
Запорізької міської ради                                                                                     Сергій ПОЛЬОВИЙ