Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.09.2021 № 367 «Про встановлення товариству з обмеженою відповідальністю «Сіті Град Пром» тарифів на теплову енергію, вироблену на установках з використанням альтернативних джерел енергії, для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів у м. Запоріжжі»

від 14.01.2022. Дата оприлюднення 14.01.2022

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про теплопостачання», відповідно до Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України  від 12.09.2018 № 239, враховуючи заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Сіті Град Пром» від 10.01.2022, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.09.2021 № 367 «Про встановлення товариству з обмеженою відповідальністю «Сіті Град Пром» тарифів на теплову енергію, вироблену на установках з використанням альтернативних джерел енергії, для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів у м. Запоріжжі»:

1.1. В абзацах другому і третьому підпункту 1.1 пункту 1 цифри «1414,73» і «1006,24» замінити відповідно цифрами «1565,52» і «1157,03»;

1.2. В абзацах другому і третьому підпункту 1.2 пункту 1 цифри «1907,39» і «1498,90»  замінити відповідно цифрами «2959,98» і «2551,49».

2. Управлінню внутрішньої політики, преси та інформації міської ради оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія П’ятницького.

 

Секретар міської ради                              Анатолій КУРТЄВ


Пояснювальна записка
до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради
«Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.09.2021
№ 367 «Про встановлення  товариству з обмеженою відповідальністю
«Сіті Град Пром» тарифів на теплову енергію, вироблену на установках з використанням альтернативних
джерел енергії, для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів у м. Запоріжжі»

До виконавчого комітету Запорізької міської ради із заявою від 10.01.2022 звернулось ТОВ «Сіті Град Пром» з питання зміни діючих тарифів на  теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії, для потреб населення та бюджетних установ.

Статтею 20 Закону України «Про теплопостачання» (далі – Закон) передбачено встановлення тарифів на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії для потреб населення та бюджетних установ, на рівні 90 % встановленого для суб’єкта господарювання тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб  відповідної  категорії  споживачів,  а у разі його відсутності – на рівні 90 % середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів (далі – Середньозважені тарифи).

Діючі тарифи на теплову енергію ТОВ «Сіті Град Пром» встановлено рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.09.2021 № 367 «Про встановлення товариству з обмеженою відповідальністю «Сіті Град Пром» тарифів на теплову енергію, вироблену на установках з використанням альтернативних джерел енергії, для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів у м. Запоріжжі». Встановлені тарифи на теплову енергію, виробництво теплової енергії для потреб населення та бюджетних установ розраховано відповідно до частин четвертої-п’ятої статті 20 Закону на підставі Середньозважених тарифів по Запорізькій області, опублікованих на офіційному веб-сайті Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) станом на 25.06.2021.

24.12.2021 Держенергоефективності оновлено рівень Середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також тарифи на транспортування та постачання теплової енергії.

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про теплопостачання», Порядком розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018 № 239, враховуючи заяву ТОВ «Сіті Град Пром» від 10.01.2022, підготовлено відповідний  проєкт рішення щодо зміни тарифів на теплову енергію, її виробництво для потреб населення та бюджетних установ.

 

Директор департаменту фінансової
та бюджетної політики міської ради                                          Ольга ВАГІС