Про закріплення на праві господарського відання за комунальним підприємством “Водоканал” транзитних мереж холодного водопостачання по вул. Світлій, 18

від 20.01.2022. Дата оприлюднення 20.01.2022

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Господарським кодексом України, на виконання рішення Запорізької міської ради від 28.03.2018 № 62 “Про передачу зовнішніх мереж тепло-, водопостачання”, із змінами, внесеними рішенням Запорізької міської ради від 31.10.2018 № 26, розглянувши звернення департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, пропозиції робочої групи, затвердженої розпорядженням міського голови від 29.01.2018 № 21 р (зі змінами), викладені у протоколі від 29.11.2021 № 13 та враховуючи висновки комунального підприємства “Водоканал”, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Закріпити на праві господарського відання за комунальним підприємством “Водоканал” транзитні мережі холодного водопостачання, що проходять у підвальному приміщенні житлового будинку № 18 по вул. Світлій протяжністю 103,0 пог. м, вартістю 33 151,78 грн. (тридцять три тисячі сто п’ятдесят одна грн. 78 коп.), визначеною шляхом проведення незалежної оцінки станом на 20.11.2020, без урахування ПДВ.

2. Комунальному підприємству “Водоканал” облікувати на балансі майно, зазначене в пункті 1 цього рішення, у відповідності до вимог чинного законодавства.

3. Зобов’язати комунальне підприємство “Водоканал” надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради інформацію про виконання пунктів 1, 2 цього рішення.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктора Гординського.

 

Секретар міської ради                                                               Анатолій КУРТЄВ


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради “Про закріплення на праві господарського відання за комунальним підприємством “Водоканал” транзитних мереж холодного водопостачання по вул. Світлій, 18”

 

Запорізькою міською радою прийнято рішення від 28.03.2018 № 62 “Про передачу зовнішніх мереж тепло-, водопостачання”, із змінами, внесеними рішенням Запорізької міської ради від 31.10.2018 № 26.

Даним рішенням передбачено закріплення на праві господарського відання за комунальним підприємством “Водоканал” ділянок мереж водопостачання, що проходять підвальними, технічними та допоміжними приміщеннями житлових будинків або між ними та використовуються для надання послуг іншим споживачам (транзитних мереж), власників яких не встановлено.

Закріпленню підлягають транзитні мережі, де кількість підключень на будівлю, де вона розташована, не перевищує одного. Закріплення здійснюється на підставі окремих рішень виконавчого комітету міської ради.

На виконання вищевказаного рішення Запорізької міської ради, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” та Господарським кодексом України, розглянувши звернення департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, пропозиції робочої групи, затвердженої розпорядженням міського голови від 29.01.2018 № 21 р (зі змінами), викладені у протоколі від 29.11.2021 № 13 та враховуючи висновки комунального підприємства “Водоканал”, з метою забезпечення належного утримання та експлуатації транзитних мереж холодного водопостачання по вул. Світлій, 18, на розгляд виконавчого комітету Запорізької міської ради вноситься даний проєкт рішення.

 

Директор департаменту
комунальної власності та
приватизації  Запорізької
міської ради                                                                                 Олександр ЗАБУТНИЙ