Про внесення змін до розпорядження міського голови від 12.07.2013 №208р «Про реалізацію державної політики в галузі охорони праці» (зі змінами)

Розпорядження міського голови №31р від 28.01.2022. Дата оприлюднення 02.02.2022

На виконання Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про охорону праці», постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 №1232 «Деякі питання розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2001 №270 «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру» (далі – Постанова), та у зв’язку з передачею функцій з управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради до управління з питань праці міської ради, внести зміни до розпорядження міського голови від 12.07.2013 №208р «Про реалізацію державної політики в галузі охорони праці» (зі змінами) (далі – розпорядження), а саме:

1. Викласти в новій редакції:

1.1. Пункт 3 розпорядження:

«3. Управлінню з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради забезпечити участь представників управління в роботі комісій з розслідування нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.»

1.2. Пункт 4 розпорядження:

«4. Управлінню з питань праці міської ради забезпечити:

4.1. Здійснення контролю за організацією охорони праці юридичними особами, у тому числі їх структурними та відокремленими підрозділами, які не є юридичними особами, та фізичними особами, які використовують найману працю, згідно з рекомендаціями Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації.

4.2. Складання звітів з питань охорони праці та своєчасне їх надання до Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації за затвердженими формами.

4.3. Інформування про результати роботи з питань охорони праці за підсумками півріччя і року заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради відповідно до розподілу обов’язків.

4.4. Проведення обліку нещасних випадків невиробничого характеру по місту на підставі звітів районних адміністрацій міської ради, аналіз причин їх виникнення.

4.5. Надання узагальнених по місту щоквартальних та річних звітів про нещасні випадки невиробничого характеру до Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області.»

1.3. Пункт 5 розпорядження:

«5. Районним адміністраціям міської ради забезпечити:

5.1. Проведення обліку нещасних випадків невиробничого характеру по районам, аналізу причин їх виникнення та профілактичної роботи.

5.2. Організацію роботи районних комісій з розслідування нещасних випадків невиробничого характеру відповідно до Постанови.

5.3. Складання та надання узагальнених по районам щоквартальних та річних звітів про нещасні випадки невиробничого характеру управлінню з питань праці міської ради.»

1.4. Пункт 6 розпорядження:

«6. Комунальній установі «Адміністрація з питань охорони здоров’я» міської ради забезпечити:

6.1. Проведення моніторингу стану травматизму невиробничого характеру, аналіз його причин та наслідків.

6.2. Участь представників установи в роботі районних комісій з розслідування нещасних випадків невиробничого характеру відповідно до Постанови.

6.3. Контроль за своєчасним наданням лікувально-профілактичними установами (закладами) повідомлень і узагальнених щоквартальних та річних звітів про нещасні випадки невиробничого характеру районним адміністраціям міської ради.»

2. Зміни до розпорядження міського голови від 12.07.2013 №208р «Про реалізацію державної політики в галузі охорони праці», внесені розпорядженнями міського голови від 13.07.2015 №191р та від 09.07.2018 №234р, вважати такими, що втратили чинність.

3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Власюка та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолія Васюка.

 

Секретар міської ради                                 Анатолій КУРТЄВ