Про передачу майна комунальної власності територіальної громади м. Запоріжжя в умовах воєнного стану

Розпорядження міського голови №72р від 15.03.2022. Дата оприлюднення 07.02.2023

Керуючись Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про правовий режим воєнного стану", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану", враховуючи Положення про військово-транспортний обов’язок, затверджене Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 №1921 (в редакції постанови від 17.06.2015 №405), на виконання протоколу засідання Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Запоріжжя від 28.02.2022 №11, для забезпечення потреб воєнного стану, з метою вирішення невідкладних питань оборони міста:

1. Суб’єктам права комунальної власності, в господарському віданні або оперативному управлінні яких перебуває майно комунальної власності територіальної громади м. Запоріжжя (основні засоби, товарно-матеріальні цінності тощо) передавати таке майно для використання (користування) на потреби оборони держави України на період воєнного стану в Україні, а також здійснювати роботи та надавати послуги.

2. Керівникам суб’єктів права комунальної власності здійснювати передачу майна на підставі актів приймання-передачі майна комунальної власності, яке перебуває в їх господарському віданні або оперативному управлінні, відповідно до п. 1 цього розпорядження та актів виконання робіт, надання послуг.

2.1. У разі неможливості складання та підписання двостороннього акту приймання-передачі, здійснювати таку передачу на підставі актів, складених комісією, створеною суб’єктом права комунальної власності, з подальшим затвердженням органом управляння майном суб’єкта.

3. Після завершення дії військового стану акти, за якими майно не буде повернуто до комунальної власності територіальної громади м. Запоріжжя, передати їх на розгляд та затвердження Запорізької міської ради.

4. Суб’єктам права комунальної власності, в господарському віданні або оперативному управлінні яких перебуває майно, яке було передане для потреб оборони згідно цього розпорядження, забезпечити облік такого майна у відповідності до норм чинного законодавства.

5. Військовому командуванню здійснити повернення суб’єктам права комунальної власності у встановленому законодавством порядку майно комунальної власності, надане для забезпечення потреб воєнного стану.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Секретар міської ради                                         Анатолій КУРТЄВ