Про єдину концепцію розвитку урбаністичного простору міста

Розпорядження міського голови №98р від 14.04.2023. Дата оприлюднення 20.04.2023

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою додержання єдиної концепції розвитку урбаністичного простору міста, розвитку гармонійного зовнішнього вигляду, уніфікації елементів та об’єктів благоустрою, малих архітектурних форм та інших елементів благоустрою, визначених нормативно-правовими актами, розташованих вздовж вулично-дорожньої мережі міста, у парках, скверах, зелених зонах, пляжах та інших місцях масового відпочинку мешканців і гостей міста

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Замовникам послуг і робіт (виконавчим органам міської ради: департаментам, управлінням, районним адміністраціям та іншим, комунальним підприємствам, закладам, організаціям, установам) з встановлення, ремонту, реконструкції, заміни, поточного обслуговування елементів та об’єктів благоустрою міського середовища (альтанки, павільйони, навіси, паркові арки (аркади) і колони (колонади), вуличні вази, вазони і амфори, декоративна та ігрова скульптура, вуличні меблі (лавки, лави, столи), сходи, балюстради, паркові містки, огорожі, ворота, ґрати, інформаційні стенди, дошки, вивіски, урни, елементи вуличного освітлення, паркові ліхтарі, паркани вздовж вулично-дорожньої мережі, павільйони очікування громадського транспорту, інші елементи благоустрою, визначені законодавством), мощення тротуарною плиткою тощо до моменту розроблення технічного завдання, укладання прямих договорів або початку оголошення тендерних процедур на здійснення зазначених робіт чи надання послуг надавати на погодження до департаменту культури і туризму Запорізької міської ради візуалізацію, ескізні матеріали, графічні та інші документи щодо моделі, зовнішнього вигляду, кольорового вирішення, місця розташування тощо.

2. Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради здійснювати погодження матеріалів, що надходитимуть, за потреби вносити корективи щодо зовнішнього вигляду, кольорового вирішення, моделі та іншого, які є обов’язкові до виконання виконавчим органам міської ради: департаментам, управлінням, районним адміністраціям та іншим, комунальним підприємствам, закладам, організаціям, установами – замовниками робіт чи послуг.

3. Департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради здійснювати фінансування зазначених у пункті 1 цього розпорядження заходів лише за наявності погодження кожного елементу та об’єкту благоустрою міського середовища департаментом культури і туризму Запорізької міської ради.

4. Заступникам міського голови згідно з розподілом обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючим справами виконавчого комітету міської ради ознайомити з даним розпорядженням підпорядковані структурні підрозділи, комунальні підприємств, установи, заклади та забезпечити беззаперечне його виконання.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на секретаря міської ради Анатолія КУРТЄВА та на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Степана МАХСМУ.

 

 

Секретар міської ради                                                         Анатолій КУРТЄВ