Про розроблення єдиної концепції організації розміщення і функціонування об’єктів торгівлі, надання послуг та дозвілля на територіях зон масового відпочинку мешканців та гостей міста Запоріжжя

Розпорядження міського голови №108р від 27.04.2023. Дата оприлюднення 01.05.2023

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», Типовими правилами благоустрою території населеного пункту, затвердженими наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017 №310, з метою формування єдиної концепції щодо просторових рішень та впровадження зонувальних обмежень у місцях  масового відпочинку мешканців та гостей міста Запоріжжя

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Директору комунального підприємства «Титан» та комунального ремонтно-будівельного підприємства «Зеленбуд» забезпечити погодження з департаментом муніципального управління Запорізької міської ради та департаментом культури і туризму Запорізької міської ради розміщення будь-яких об’єктів на територіях парків, скверів, зелених зон, зон відпочинку, пляжів та інших об’єктів, які перебувають в обслуговуванні або знаходяться на балансі підприємств.

2. Департаменту муніципального управління Запорізької міської ради та департаменту культури і туризму Запорізької міської ради розробити та затвердити схематичні плани кожного парку, скверу, зеленої зони, зони відпочинку, пляжу з розмежуванням їх на зони з визначенням об’єктів торгівлі, сфери послуг, дозвілля, затвердженням їх зовнішнього вигляду чи архітектурного рішення, граничної кількості, дислокації та спеціалізації з урахуванням специфіки та цільової направленості кожного з об’єктів відпочинку мешканців та гостей міста Запоріжжя.

3. Департаменту муніципального управління Запорізької міської ради при наданні дозволів на розміщення об’єктів дрібнорозрібної торговельної мережі, атракціонів та інших засобів пересувної торгівлі беззаперечно керуватись розробленими матеріалами.

4. Комунальному підприємству «Титан» та комунальному ремонтно-будівельному підприємству «Зеленбуд» привести у відповідність до розроблених департаментом муніципального управління Запорізької міської ради   та   департаментом   культури  і  туризму  Запорізької  міської  ради  схем розміщення об’єктів торгівлі, дозвілля, які працюють на територіях згідно з  пунктом 2 цього розпорядження.

5. Об’єкти, розташування та зовнішній вигляд яких не були погоджені з департаментом муніципального управління Запорізької міської ради та департаментом культури і туризму Запорізької міської ради, вважати такими, що встановлені без достатніх правових підстав, та такими, що підлягають демонтажу згідно з відповідним рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради.

6. Установі «Інспекція з благоустрою міста Запоріжжя» Запорізької міської ради керуватись цим розпорядженням під час проведення перевірок та підготовки актів обстеження території міста Запоріжжя.

7. Заступникам міського голови відповідно до розподілу обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючим справами виконавчого комітету міської ради ознайомити з цим розпорядженням підпорядковані структурні підрозділи, комунальні підприємства, установи, заклади та забезпечити беззаперечне його виконання.

8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на секретаря міської ради Анатолія КУРТЄВА та на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Степана МАХСМУ.

 

 

Секретар міської ради                                                          Анатолій КУРТЄВ