Про деякі питання доступу до захисних споруд цивільного захисту в місті Запоріжжі

Розпорядження міського голови №148р від 01.06.2023. Дата оприлюднення 07.06.2023

Керуючись Кодексом цивільного захисту України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи трагедію у місті Києві, з метою збереження життя і здоров’я мешканців міста Запоріжжя

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, департаменту комунальної власності та приватизації міської ради невідкладно забезпечити вільний, безперешкодний та цілодобовий доступ усіх бажаючих мешканців міста до захисних споруд цивільного захисту (сховищ, найпростіших укриттів), розташованих у житлових будинках, що перебувають на балансі чи в обслуговуванні підпорядкованих їм комунальних підприємств.

2. Департаменту культури і туризму міської ради забезпечити вільний, безперешкодний та цілодобовий доступ усіх бажаючих мешканців міста до захисних споруд цивільного захисту (сховищ, найпростіших укриттів), розташованих у будівлях закладів культури та в інших будівлях департаменту і підпорядкованих установ та закладів.

3. Департаменту освіти і науки міської ради забезпечити вільний, безперешкодний та цілодобовий доступ усіх бажаючих мешканців міста до захисних споруд цивільного захисту (сховищ, найпростіших укриттів), розташованих у будівлях закладів освіти та в інших будівлях департаменту і підпорядкованих установ та закладів.

4. Комунальній установі «Адміністрація з питань охорони здоров’я» міської ради невідкладно забезпечити вільний, безперешкодний та цілодобовий доступ усіх бажаючих мешканців міста до захисних споруд цивільного захисту (сховищ, найпростіших укриттів), розташованих у лікарнях, амбулаторіях та інших закладах охорони здоров’я.

5. Керівникам виконавчих органів міської ради невідкладно:

забезпечити вільний, безперешкодний та цілодобовий доступ усіх бажаючих мешканців міста до захисних споруд цивільного захисту (сховищ, найпростіших укриттів), розташованих у будівлях підпорядкованих комунальних підприємств, установ, закладів;

починаючи з 01.06.2023, організувати перевірку доступності захисних споруд цивільного захисту (сховищ, найпростіших укриттів), у тому числі і в нічний час. У разі виявлення захисних споруд цивільного захисту, до яких обмежено доступ під час повітряних тривог, або надходження скарг від мешканців міста щодо недопущення до зазначених споруд та укриттів, що перебувають у комунальній власності Запорізької міської територіальної громади, вживати заходів стосовно розірвання трудових контрактів з керівниками комунальних підприємств, установ, закладів, відповідальними за доступ до споруд та укриттів.

6. Районним адміністраціям міської ради, управлінню з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради перевірити наявні скарги громадян щодо недопущення мешканців міста до захисних споруд цивільного захисту, що розташовані на території підприємств, у будинках житлових кооперативів, ОСББ та інших будівлях приватної і колективної форми власності, та звернутися до правоохоронних органів з відповідними заявами.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків.

 

 

Секретар міської ради                                                          Анатолій КУРТЄВ