Про створення Постійної комісії з питань використання захисних споруд цивільного захисту міста Запоріжжя

Розпорядження міського голови №159р від 14.06.2023. Дата оприлюднення 20.06.2023

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Кодексу цивільного захисту України, Постанови Кабінету Міністрів України від 10.03.2017 № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту» (зі змінами), Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09.07.2018 № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту» (зі змінами), розпорядження міського голови від 29.12.2022 № 320р «Про створення фонду захисних споруд цивільного захисту міста Запоріжжя» (зі змінами),

ЗОБОВ'ЯЗУЮ:

1. Створити Постійну комісію з питань використання захисних споруд цивільного захисту міста Запоріжжя (далі – Постійна комісія) та затвердити її склад (додається).

2. Доручити Постійній комісії прийняття рішень щодо виключення, поповнення фонду захисних споруд міста Запоріжжя, вживати заходів реагування на скарги від громадян щодо порушення вимог нормативно-правових актів з питань функціонування об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, у тому числі щодо безперешкодного доступу населення до таких об'єктів, сприяти в проведенні оперативних перевірок зазначених у зверненнях порушень, вживати необхідних заходів стосовно їх усунення. 

3. Головам районних адміністрацій Запорізької міської ради, начальнику управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради Валерію ФІЛІПОВИЧУ:

3.1. Оновити персональний склад районних комісій з обстеження підвальних приміщень, найпростіших укриттів, залучивши представників Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області, Запорізького районного управління ГУНП в Запорізькій області.

3.2. У термін до 20.06.2023 провести комісійне обстеження захисних споруд цивільного захисту, приміщень приватної власності, що можуть використовуватися як укриття подвійного призначення, та надати матеріали до Постійної комісії через управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради.  

4. Директору Комунального підприємства «Центр управління інформаційними технологіями» Запорізької міської ради Олексію БЄЛІКОВУ, директору департаменту (апарату) виконавчого комітету Запорізької міської ради Федору ЦАПІЮ розробити алгоритм прийому звернень громадян та доведення до виконавців за наступною схемою:

4.1. Звернення, що стосуються стану найпростіших укриттів комунальної форми власності, які розташовані в житлових будинках, та доступу до них, направляти до виконання департаменту управління активами Запорізької міської ради та районних адміністрацій Запорізької міської ради по районах.

4.2. Звернення, що стосуються стану найпростіших укриттів, які розташовані в житлових будинках ОСББ, ЖК, ЖБК, доступу до них, стану інженерних мереж житлових будинків, направляти до виконання департаменту з управління житлово-комунальним господарством  Запорізької міської ради та районних адміністрацій Запорізької міської ради по районах.

4.3. Звернення, що стосуються стану найпростіших укриттів комунальної форми власності, які розташовані в закладах освіти, та доступу до них, направляти до виконання департаменту освіти і науки Запорізької міської ради.

4.4. Звернення, що стосуються стану найпростіших укриттів комунальної форми власності, які розташовані в закладах охорони здоров'я, та доступу до них, направляти до виконання КУ «Адміністрація з питань охорони здоров'я» Запорізької міської ради.

4.5. Звернення, що стосуються стану найпростіших укриттів комунальної форми власності, які розташовані в закладах культури, та доступу до них, направляти до виконання департаменту культури і туризму Запорізької міської ради.

4.6. Копії вищезазначених звернень направляти на розгляд Постійній комісії (через управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради).

5. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

Секретар міської ради                                                 Анатолій КУРТЄВ

Копії документа для завантаження