Фільтр сесій міської ради

24 сесія міської ради 20.12.2017: Рішення міської ради

Про створення комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту»

№ 78 від 20.12.2017 Дата оприлюднення 04.01.2018

           Керуючись Господарським та Цивільним кодексами України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» зі змінами і доповненнями, враховуючи рішення міської ради від 25.01.2017 №36 «Про затвердження Програми розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту у місті Запоріжжі на 2017-2019 роки»,  підвищення якості роботи громадського транспорту, організації процесу диспетчеризації пасажироперевезень, покращення оперативності, якості послуг, що надаються населенню та з метою організації розвитку транспортної інфраструктури у м. Запоріжжі, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

           1.Створити комунальне підприємство Запорізької міської ради «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту».

           2. Визначити адресу місцезнаходження комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту»: м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 2.

           3. Встановити основною метою діяльності комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» організацію диспетчеризації транспорту, занятого на пасажироперевезеннях в місті Запоріжжя.

           4. Встановити умови оплати праці для працівників комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» згідно діючої галузевої угоди житлово-комунального господарства.

           5. Затвердити статутний фонд комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» у розмірі 100 000 (сто тисяч) гривень, утворений за рахунок коштів бюджету міста.

           6. Департаменту фінансової та бюджетної політики передбачити кошти на фінансування внеску до статутного капіталу комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» у бюджеті міста на 2018 рік.

           7. Визначити органом управління майном комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради.

           8. Управлінню з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради у встановленому законом порядку:

           8.1.Здійснити заходи з реєстрації комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту».

           8.2. Підготувати проект цільової програми з впровадження в місті Запоріжжя системи диспетчеризації міського транспорту.

           9. Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» в установленому порядку передати, а комунальному підприємству «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» прийняти засоби матеріально-технічного забезпечення та обладнання, необхідні для функціонування та діяльності.

           10. Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» в установленому порядку внести відповідні зміни до статуту.

           11. Надати повноваження виконавчому комітету Запорізької міської ради затверджувати статут комунального підприємства Запорізької міської ради «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» та зміни до нього.

           12. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М. та постійну комісію з питань життєзабезпечення міста (Адаманов О.Ф.).

 

 

Міський голова                                                                 В.В.Буряк