Фільтр сесій міської ради

34 сесія міської ради 28.11.2018: Рішення міської ради

Про впорядкування назв та розташування урбанонімів на території міста Запоріжжя

№ 34 від 28.11.2018 Дата оприлюднення 06.12.2018

          Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи протокол від 11.10.2018 № 11 засідання робочої групи з питань міської топоніміки і протокол від 02.03.2016 №3 засідання робочої групи по створенню реєстру урбанонімів м.Запоріжжя та з метою упорядкування назв вулиць, проспектів, бульварів, провулків, проїздів, площ, майданів м.Запоріжжя, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

          1. Виключити з Переліку назв вулиць, провулків, майданів, проспектів м.Запоріжжя, який затверджено рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради народних депутатів від 29.12.1994 №534 «Про найменування вулиць, провулків, майданів, проспектів у м.Запоріжжі» зі змінами та доповненнями, урбаноніми які фактично відсутні на території міста Запоріжжя, перелік яких додається (додається).

          2. Виключити з Переліку назв вулиць, провулків, майданів, проспектів м.Запоріжжя, який затверджено рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради народних депутатів від 29.12.1994 №534 «Про найменування вулиць, провулків, майданів, проспектів у м.Запоріжжі» зі змінами та доповненнями назви урбанонімів, які фактично в натурі є одним і тим же юридичним об’єктом:

 

Урбанонім

Виключити

назву урбаноніму

Урбанонім

Залишити

назву урбаноніму

Провулок

Вільний

Провулок

Сальський

Вулиця

Паровозна

Вулиця

Василя Пойденка

Вулиця

Толстого (Шевченківський район)

Вулиця

Щукіна

Вулиця

Табірна

Провулок

Табірний

 

          3. З метою уникнення подвійних назв вулиць та провулків на території м.Запоріжжя найменувати та перейменувати вже існуючі урбаноніми, які затверджені рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради народних депутатів від 29.12.1994 №534 «Про найменування вулиць, провулків, майданів, проспектів у м.Запоріжжі» зі змінами та доповненнями, а саме:

 

Урбанонім

Існуюча назва

урбаноніму

Нова назва урбаноніму

Вулиця

Квіткова (Шевченківський район)

Яскрава

Вулиця

Квіткова (Комунарський район)

Квіткова

Вулиця

Центральна (Шевченківський район)

Центральна

Вулиця

Центральна (Ленінський район)

Відома

Вулиця

Толстого (Орджонікідзевський район)

Толстого

Провулок

Вантажний (Шевченківський район)

Вантажний

Провулок

Вантажний (Жовтневий район)

Великий

Вулиця

Лікарська (в Комунарському районі)

Магічна

Провулок

Якіра

Малий

Провулок

Покровський

Медовий

 

          4. В зв’язку з фактичним існуванням двох провулків Млинових на території м.Запоріжжя в Олександрівському та Комунарському районах перейменувати/ розділити назву урбаноніму «провулок Млиновий» на «провулок Хлібосольний» в Комунарському районі та «провулок Торговий» в Олександрівському районі, при цьому назву урбаноніму «провулок Млиновий» виключити з Переліку назв вулиць, провулків, майданів, проспектів м.Запоріжжя.

          5. В зв’язку з фактичною відсутністю на території міста Запоріжжя вулиці Вознесенівської, вулиці Заміської, вулиці Кошової та вулиці Коцюбинського, виключити дані назви урбанонімів з Переліку назв вулиць, провулків, майданів, проспектів м.Запоріжжя, який затверджено рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради народних депутатів від 29.12.1994 №534 «Про найменування вулиць, провулків, майданів, проспектів у м.Запоріжжі» та у відповідності до Закону України від 09.04.2015 №317-УІІІ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» виконати раніше прийняті рішення щодо перейменування вулиць, а саме:

          - рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 23.09.2016 №585 «Про внесення змін у додаток до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради народних депутатів від 29.12.1994 №534 «Про найменування вулиць, провулків, майданів, проспектів у м.Запоріжжі» (зі змінами) вулицю Краснодонську перейменовано на вулицю Вознесенівську;

          - рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 23.09.2016 №585 «Про внесення змін у додаток до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради народних депутатів від 29.12.1994 №534 «Про найменування вулиць, провулків, майданів, проспектів у м.Запоріжжі» (зі змінами) вулицю Тольятті перейменовано на вулицю Заміську;

          - рішенням Запорізької міської ради від 19.02.2016 №113 «Про перейменування вулиці Благоєва в місті Запоріжжі на вулицю Кошову» та розпорядженням міського голови від 20.02.2016 №83р «Про виконання Закону України від 09.04.2015 №317-УІІІ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» щодо перейменування топонімів міського підпорядкування та демонтажу об’єктів монументального мистецтва міста Запоріжжя» вулицю Благоєва перейменовано на вулицю Кошову;

          - рішенням Запорізької міської ради від 19.02.2016 №90 «Про перейменування вулиці Андросова в місті Запоріжжі на вулицю Михайла Коцюбинського» та розпорядженням міського голови від 20.02.2016 №83р «Про виконання Закону України від 09.04.2015 №317-УІІІ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» щодо перейменування топонімів міського підпорядкування та демонтажу об’єктів монументального мистецтва міста Запоріжжя» вулицю Андросова перейменовано на вулицю Михайла Коцюбинського.

          6. Рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.02.2013 №55 «Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради народних депутатів від 29.12.1994 №534 «Про найменування вулиць, провулків, майданів, проспектів у м.Запоріжжі» вважати таким, що втратило чинність.

          7. Рішення Запорізької міської ради від 19.02.2016 №10 «Про перейменування провулку Якіра в місті Запоріжжя на провулок Весняний» вважати таким, що втратило чинність.

          8. Рішення Запорізької міської ради від 24.12.2012 №78 «Про найменування провулку Покровського» вважати таким, що втратило чинність.

          9. Доручити управлінню внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради надіслати дане рішення ДП «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України для внесення відповідних змін до словника Єдиних і Державних реєстрів та оприлюднити рішення в засобах масової інформації протягом двох тижнів з дня його прийняття.

          10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Мішка С.М. та постійну депутатську комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Чумаченко І.М.).

 

Міський голова                                                                                                В.В.Буряк

Копії документа для завантаження