Фільтр сесій міської ради

11 сесія міської ради 22.12.2021: Рішення міської ради

Про реформування в галузі охорони здоров’я Запорізької міської ради

№ 40 від 22.12.2021 Дата оприлюднення 23.12.2021

            З метою проведення реформування  в галузі охорони здоров’я Запорізької міської ради, створення системи стримувань та противаг, оптимізації системи управління закладами охорони здоров’я, керуючись частиною першою статті 143 Конституції України, статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

            1. Створити комунальну установу «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради, як бюджетну установу.

            Місцезнаходження комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради: 69001, м.Запоріжжя, вул.Патріотична, 20-А.

            2. Затвердити Статут комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради (додається).

            3. Секретарю міської ради Куртєву А.В. невідкладно вирішити питання щодо призначення в установленому порядку Начальника комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради.

            У разі неможливості негайного призначення Начальника комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради в установленому порядку, вирішити питання щодо призначення виконуючого обов’язки Начальника комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради до моменту призначення Начальника.

            4. Ліквідувати департамент охорони здоров’я Запорізької міської ради (далі – Департамент) та централізовану бухгалтерію при департаменті, а також інші структурні підрозділи.

            5. Затвердити персональний склад ліквідаційної комісії Департаменту (Додається), далі за текстом – «Ліквідаційна комісія».

            6. Порядок пред’явлення кредиторами своїх вимог до вищезазначеної юридичної особи, що ліквідується, визначається згідно чинного законодавства.

            7. Встановити строк для задоволення вимог кредиторів у два місяці з дати опублікування повідомлення про дане рішення.

            8. Ліквідаційній комісії забезпечити здійснення усіх організаційно-правових заходів, пов’язаних з ліквідацією департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради відповідно до вимог законодавства.

            9. Уповноважити секретаря Запорізької міської ради Куртєва А.В. своїм розпорядженням:

            1. затвердити проміжний ліквідаційний баланс департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради;

            2. затвердити ліквідаційний баланс департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради.

            10. Встановити, що:

            1. майно, яке знаходиться в оперативному управлінні та/або господарському віданні Департаменту, а також, будь-яке інше майно, яким користується Департамент, підлягає передачі в установленому порядку до комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради.

            2. питання, які пов’язані із забезпеченням реалізації державної політики у галузі охорони здоров’я  на території міста Запоріжжя, виконання актів законодавства у сфері охорони здоров’я, державних стандартів, критерій та вимог, спрямованих на збереження здоров’я і санітарно – епідеміологічного благополуччя населення (функції контролю) покладаються спільно на виконавчий комітет Запорізької міської ради та профільного заступника міського голови.

            11. Комунальній установі «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради, Ліквідаційній комісії, заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Васюку А.Г. спільно з департаментом правового забезпечення Запорізької міської ради протягом десяти робочих днів з моменту прийняття цього рішення розробити та подати секретарю міської ради Куртєву А.В. на затвердження план поступового реформування галузі охорони здоров’я Запорізької міської ради. План має передбачати, зокрема, приведення відповідних статутних, нормативних та розпорядчих актів у відповідність до цього рішення.

            Період реалізації Плану заходів, визначений абзацом першим цього пункту рішення не може перевищувати строк у 3 місяці з дня набрання чинності цього рішення.

            Пункт 4 цього рішення набуває чинності з дня, наступного за днем повного виконання Плану заходів, затверджених міським головою відповідно до цього пункту, але не пізніше ніж через 3 місяці з дня набрання чинності цього рішення.

            12. Виконавчим органам Запорізької міської ради, підприємствам, установам, організаціям Запорізької міської ради забезпечити вчасне і якісне виконання цього рішення, а також привести у відповідність рішення Запорізької міської ради від 27.04.2016 №36 «Про структуру виконавчих органів Запорізької міської ради, загальну чисельність апарату Запорізької міської ради та її виконавчих органів»  та рішення Запорізької міської ради від 29.10.2021 № 8 «Про затвердження розподілу обов’язків між секретарем Запорізької міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючим справами виконавчого комітету Запорізької міської ради».

            13. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Васюка А.Г. та  постійну комісію з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Запорізької міської ради (Кулєш І.О.).

 

Секретар міської ради                                                       Анатолій КУРТЄВ

Копії документа для завантаження