Фільтр сесій міської ради

12 сесія міської ради 26.01.2022: Рішення міської ради

Про погодження реструктуризації заборгованості Концерну «Міські теплові мережі» за спожитий природний газ

№ 52 від 26.01.2022 Дата оприлюднення 28.01.2022

           З метою забезпечення виконання зобов’язань  КОНЦЕРНУ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» (код ЄДРПОУ 32121458) за договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, на виконання Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

           1. Погодити КОНЦЕРНУ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» реструктуризацію кредиторської заборгованості перед постачальником природного газу – Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» в сумі 1 113 779 379,76 грн. за спожитий природний газ, використаний станом на 01.06.2021 для виробництва теплової енергії (у тому числі за договорами купівлі-продажу природного газу для власних потреб, що був використаний виключно для виробництва теплової енергії), надання послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, яка утворилась станом на 01.06.2021 (без урахування суми неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на таку заборгованість), та не погашена на дату укладання договору про реструктуризацію заборгованості.

           Доручити КОНЦЕРНУ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» здійснити передбачені законодавством заходи для стягнення дебіторської заборгованості, що утворилася станом на 01.06.2021.

           2. Виступити гарантом виконання КОНЦЕРНОМ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» зобов’язань за договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ з постачальником природного газу – Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету), – 1 113 779 379,76 грн., яка утворилась станом на 01.06.2021 (без урахування суми неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на таку заборгованість), та не погашена станом на дату укладання договору про реструктуризацію заборгованості з урахуванням фактичного погашення основного боргу за газ.

           3. Доручити секретарю міської ради, який тимчасово здійснює повноваження Запорізького міського голови, Анатолію Куртєву підписати погодження договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ у сумі 1 113 779 379,76 грн., який укладається КОНЦЕРНОМ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» з постачальником природного газу – Акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» на наступних умовах:

           - Боржник за договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ: КОНЦЕРН «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» (місцезнаходження: Україна, 69091, Запорізька обл., м. Запоріжжя, бульвар Гвардійський, будинок 137, код ЄДРПОУ 32121458).

           - Умови договору: на умовах Типового договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, послуги з його розподілу та транспортування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 №222 (із змінами, внесеними згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2021 №1097).

           - Реструктуризація заборгованості боржника здійснюється за погодженням з Запорізькою міською радою згідно з даним рішенням.

           - Запорізька міська рада гарантує виконання боржником зобов’язань за договором про реструктуризацію, укладеним на умовах, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 №222 (із змінами, внесеними згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2021 №1097), Типового договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації  (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету) в сумі 1 113 779 379,76 грн., відповідальність по договору обмежується сумою заборгованості (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету), яка станом на 01.06.2021 (без урахування суми неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на таку заборгованість) становить 1 113 779 379,76 грн., та не погашена станом на дату укладання договору про реструктуризацію заборгованості.

           - Реструктуризація заборгованості за спожитий природний газ, а також послуги з його розподілу і транспортування здійснюється шляхом розстрочення на термін згідно з Законом (на 84 календарних місяці) з першого числа місяця укладення договору, без відстрочення погашення заборгованості та з можливістю дострокового погашення.

           - Перерахування коштів здійснюється щомісяця рівними частинами починаючи з першого числа місяця, в якому укладено договір, відповідно до графіка погашення заборгованості, який є невід’ємною частиною  договору, не пізніше останнього числа відповідного місяця.

           - До складу заборгованості, реструктуризація якої здійснюється згідно з договором, не включаються суми неустойки (штрафів, пені), процентів річних, інфляційних нарахувань, нарахованих на заборгованість, в том числі підтверджені судовими рішеннями.

           4. Оприлюднити рішення відповідно до вимог законодавства.

           5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктора Гординського та на постійну комісію міської ради з питань життєзабезпечення міста (Олексій Басов).

 

Секретар міської ради                                                          Анатолій КУРТЄВ