Фільтр сесій міської ради

16 сесія міської ради 07.12.2022: Рішення міської ради

Про оптимізацію діяльності Запорізької гімназії №3 Запорізької міської ради та Запорізької гімназії №1 імені Т.Г.Шевченка Запорізької міської ради

№ 56 від 07.12.2022 Дата оприлюднення 23.12.2022

          З метою оптимізації роботи закладів освіти, забезпечення доступності та якості освіти, ефективного використання матеріально-технічних, кадрових, фінансових та управлінських ресурсів, раціонального використання бюджетних коштів, приведення типів закладів освіти та їх установчих документів у відповідність до норм чинного законодавства України у сфері освіти, реалізації права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти, керуючись законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту", "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", Цивільним та Господарським кодексами України, з метою забезпечення економічної ефективності функціонування навчальних закладів, приведення освітньої мережі у відповідність до вимог законів України "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту" та потреб і особливостей регіону, поліпшення доступу до якісних освітніх послуг Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

          1. Припинити Запорізьку гімназію №3 Запорізької міської ради (місцезнаходження: 69002, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, буд. 55, код ЄДРПОУ 26251202)  в результаті її реорганізації шляхом приєднання до Запорізької гімназії №1 імені Т.Г.Шевченка Запорізької міської ради.

          2. Встановити, що Запорізька гімназія №1 імені Т.Г.Шевченка Запорізької міської ради  є правонаступником усіх прав, обов’язків та майна Запорізької гімназії №3 Запорізької міської ради, що припинила своє функціонування.

          3. Для здійснення заходів щодо припинення дії юридичної особи – Запорізька гімназія №3 Запорізької міської ради  шляхом приєднання до Запорізької гімназії №1 імені Т.Г.Шевченка Запорізької міської ради  доручити департаменту освіти і науки Запорізької міської ради:

          3.1 створити комісію з припинення Запорізької  гімназії №3 Запорізької міської ради та затвердити її персональний склад;

          3.2 затвердити передавальний акт.

          4. Встановити строк для задоволення вимог кредиторів: двомісячний термін з дати опублікування повідомлення про прийняття рішення щодо припинення юридичної особи – Запорізька гімназія №3 Запорізької міської ради шляхом приєднання до Запорізької гімназії №1 імені Т.Г.Шевченка Запорізької міської ради.

          Вимоги кредиторів подаються до комісій з припинення Запорізької гімназії №3 Запорізької міської ради у письмовій формі.

          5. Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради затвердити відповідно до чинного законодавства України Статут  Запорізької гімназії №1 імені Т.Г.Шевченка Запорізької міської ради.

          6. Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради вжити заходів із забезпечення можливості продовження здобуття повної загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти учнями Запорізької гімназії №3 Запорізької міської ради.

          7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Васюка А.Г. та постійну комісію міської ради з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму (Пінчук І.А).

 

 

Секретар міської ради                                                         Анатолій КУРТЄВ