Фільтр сесій міської ради

19 сесія міської ради 12.07.2023: Рішення міської ради

Про припинення взаємовідносин Запорізької міської територіальної громади із релігійними організаціями Української православної церкви московського патріархату

№ 70 від 12.07.2023 Дата оприлюднення 17.07.2023

        Відповідно до Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування», «Про свободу совісті та релігійні організації» з метою унеможливлення діяльності  в місті Запоріжжя  релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України, зменшення інформаційно-психологічного впливу країни-агресора на українське суспільство, забезпечення духовної незалежності, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

        1. Виконавчим органам ради вжити заходів щодо припинення взаємовідносин Запорізької міської територіальної громади із релігійними організаціями, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

        2. Затвердити текст та направити звернення депутатів Запорізької міської ради до Верховної Ради України щодо внесення відповідних змін до законодавства України про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату. (додається )

        3. Затвердити проєкт звернення до священнослужителів та парафіян Української православної церкви московського патріархату на території Запорізької міської територіальної громади (додається).

        4. Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції (Олег КОРОЛЬОВ).

 

 

Секретар міської ради                                                                  Анатолій КУРТЄВ

Копії документа для завантаження