Фільтр сесій міської ради

Позачергова сесія міської ради 05.10.2023: Рішення міської ради

Про передачу у власність зі зміною виду використання земельної ділянки по вул.Стародніпровській, 13-Б для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)

№ 48 від 05.10.2023 Дата оприлюднення 17.10.2023

            Розглянувши технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) по вул.Стародніпровській, 13-Б, враховуючи рішення міської ради від 24.11.2021 № 52/35 «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул.Воронезькій, 13, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельним кодексом України, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

            1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки  по вул.Стародніпровській, 13-Б.

            2. Передати співвласникам житлового будинку по вул.Стародніпровській, 13-Б у спільну часткову власність згідно часток на жилий будинок (без визначення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості)) земельну ділянку площею 0,1000 га по вул. Стародніпровській, 13-Б зі зміною виду використання земельної ділянки з розташування каскадної високощільної забудови підвищеної комфортності (землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку) на для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в межах раніше затверджених рішенням міської ради від 24.11.2021 № 52/35 за рахунок земель Запорізької міської ради таким чином:

            - земельну ділянку площею 0,0500 га, що складає ½ частки від загальної площі земельної ділянки 0,1000 га;

            - земельну ділянку площею 0,0500 га, що складає ½ частки від загальної площі земельної ділянки 0,1000 га.

            3. Зобов’язати:

            3.1. Після прийняття даного рішення здійснити державну реєстрацію права власності на земельну ділянку та одержати Витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в установленому законодавством порядку.

            3.2. Надати у встановлений законодавством строк копію правовстановлюючого документу на земельну ділянку відповідному податковому органу.

            3.3. Використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням.

            3.4. Виконувати обов’язки власника земельної ділянки відповідно до вимог ст. 91 Земельного кодексу України.

            3.5. Не допускати самовільного будівництва на переданій у власність земельній  ділянці.

            3.6. Згідно ст. 88 Земельного кодексу України укласти договір на володіння, користування та розпорядження земельною ділянкою в установленому законодавством порядку.

            4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ТАРАНА, постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Василь ПОЛЮСОВ).

 

Секретар міської ради                                                                         Анатолій КУРТЄВ