Фільтр сесій міської ради

Позачергова сесія міської ради 05.10.2023: Рішення міської ради

Про надання у користування на умовах оренди зі зміною виду використання земельної ділянки по вул.Юності, 59а  для розташування адміністративної будівлі по наданню ритуальних послуг населенню

№ 129 від 05.10.2023 Дата оприлюднення 19.10.2023

            Розглянувши матеріали щодо надання у користування на умовах оренди зі зміною виду використання земельної ділянки по вул. Юності, 59а,  керуючись  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельним  кодексом  України,  Законом України “Про оренду землі”, Запорізька міська  рада

ВИРІШИЛА:

            1. Припинити право постійного користування земельної ділянки площею 0,0197 га (землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку) по вул. Юності, 59а, раніше наданої рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 26.02.1999 №97/28 «Про затвердження матеріалів інвентаризації земельної ділянки загальною площею 0,1215 га по вул. Юності, 59а для функціонування офіса підприємства, магазину та кафе-бару» та рішенням міської ради  від 03.12.2002 №385/42 «Про відведення земельної ділянки, надання дозволу на зміну цільового використання частини земельної ділянки по вул. Юності, 59а та внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 26.02.99 №97/28» та передати до земель Запорізької міської ради.

            2. Надати у користування на умовах оренди  зі зміною виду використання  земельну ділянку  площею  0,0197 га (землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування адміністрастративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для  здійснення   підприємницької та іншої діяльності,  пов’язаної з  отриманням прибутку)   по вул. Юності, 59а   для розташування адміністративної будівлі по наданню ритуальних послуг населенню, в межах раніше затверджених рішенням міської ради від 26.02.1999 №97/28 згідно з планом, що додається до землевпорядної документації за рахунок земель Запорізької міської ради.

            3. Зобов’язати

            3.1. Після прийняття даного рішення у місячний термін здійснити дії по внесенню змін до відомостей Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

            3.2. На підставі витягу з технічної документації щодо нормативної грошової оцінки землі, отриманого в рамках діючої нормативної грошової оцінки  земель м.Запоріжжя,  укласти  з   Запорізькою  міською  радою   договір оренди землі та здійснити державну реєстрацію права користування в установленому законодавством порядку.

            3.3. Надати у встановлений  термін копію договору  оренди землі відповідному податковому органу.

            3.4. Після  закінчення строку оренди землі укласти новий договір оренди в установленому законом порядку.

            3.5. Виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст.  96  Земельного кодексу України.

            3.6. Використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням та з урахуванням  містобудівних  обмежень,  викладених  у  листі  департаменту архітектури та містобудування міської ради.

            3.7. У разі відчуження нерухомого майна, зміни статусу протягом місяця звернутися для переоформлення земельної ділянки в  установленому  законодавством  порядку.

            3.8. Не проводити самовільного будівництва на переданій в оренду земельній ділянці.

            3.9. Не забудовувати та не засаджувати багаторічними насадженнями охоронні зоні інженерних мереж.

            4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Романа ТАРАНА, постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Василь ПОЛЮСОВ).

 

Секретар міської ради                                                                  Анатолій КУРТЄВ