Фільтр сесій міської ради

Позачергова сесія міської ради 05.10.2023: Рішення міської ради

Про відведення та передачу в оренду земельної ділянки по Північному шосе, 20е для розташування виробництва промислових газів

№ 135 від 05.10.2023 Дата оприлюднення 19.10.2023

           Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по Північному шосе, 20е, враховуючи рішення міської ради від 11.06.2021 № 102/44 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по Північному шосе, 20е для розташування виробництва промислових газів», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельним кодексом України, Законом України «Про оренду землі», Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

           1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по Північному шосе, 20е .

           2. Встановити межі та затвердити розмір земельної ділянки по Північному шосе, 20е площею 1,3585 га згідно з планом, що додається до проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

           3. Передати в оренду строком на 19 років земельну ділянку (кадастровий номер) площею 1,3585 га (землі промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості) для розташування виробництва промислових газів, за рахунок земель Запорізької міської ради.

           4. Зобов’язати:

           4.1. На підставі витягу з технічної документації щодо нормативної грошової оцінки землі, отриманого в рамках діючої нормативної грошової оцінки земель м. Запоріжжя, укласти з Запорізькою міською радою договір оренди землі та здійснити державну реєстрацію права користування в установленому законодавством порядку.

           4.2. Надати у встановлений законодавством строк копію договору оренди землі відповідному податковому органу.

           4.3. Після закінчення строку оренди землі договір оренди землі поновити в установленому законодавством порядку.

           4.4. Виконувати обов’язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України.

           4.5. Використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням.

           4.6. Не допускати самовільного будівництва на наданій земельній ділянці.

           4.7. Не забудовувати та не засаджувати багаторічними насадженнями охоронні зони існуючих інженерних мереж.

           4.8. Приступити до використання земельної ділянки після встановлення її меж в натурі (на місцевості) та одержання документу, що посвідчує право на неї.

           4.9. У разі зміни назви товариства, його юридичного статусу або відчуження нерухомого майна звернутися для переоформлення земельної ділянки в установленому законодавством порядку.

           4.10. У разі необхідності укласти договір на встановлення земельного сервітуту зі сторонніми землекористувачами відповідно до ст. 100 Земельного кодексу України та зареєструвати в установленому законодавством порядку.

           5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ТАРАНА, постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Василь ПОЛЮСОВ).

 

Секретар міської ради                                                             Анатолій КУРТЄВ