Фільтр сесій міської ради

28 сесія міської ради 26.04.2018: Рішення міської ради

Про внесення змін до рішення Запорізької міської ради від 28.02.2017 №80 «Про діяльність Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» (зі змінами)

№ 48 від 26.04.2018 Дата оприлюднення 05.05.2018

           Керуючись Бюджетним кодексом України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» від 29.12.2009 №1417 (зі змінами та доповненнями), Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

           1. Внести зміни до рішення Запорізької міської ради від 28.02.2017 №80 «Про діяльність Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» (зі змінами), а саме:

           1) По тексту Переліку соціальних послуг, умов та порядку їх надання Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Положення про геріатричний стаціонар Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) замість слів «управління праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах» слід читати «управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах» у відповідному відмінку.

           2) Пункт 6 Положення про Запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) викласти в новій редакції:

           «6. Положення про територіальний центр, його структура за пропозицією управління соціального захисту населення міської ради затверджується рішенням міської ради.

           Положення про геріатричний стаціонар затверджується рішенням міської ради.

           В структурі територіального центру може бути створений медичний центр, який має право здійснювати господарську діяльність з медичної практики.

           Кошторис, штатний розпис територіального центру затверджує начальник управління соціального захисту населення міської ради.»

           3) Пункт 12 Положення про Запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) викласти в новій редакції:

           «12. Територіальний центр є неприбутковою організацією та утримується за рахунок коштів, які відповідно до Бюджетного кодексу України виділяються з бюджету міста на соціальний захист населення та соціальне забезпечення та  інших надходжень, які не заборонені чинним законодавством, у тому числі надходження від діяльності його структурних підрозділів, від надання платних соціальних послуг, а також благодійних коштів громадян, підприємств, установ та організацій.»

           4) Пункт 2 Положення про геріатричний стаціонар Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) викласти в новій редакції:

           «2. Геріатричний стаціонар утворюється для безоплатного надання соціальної послуги соціальної адаптації, соціально-побутового обслуговування та надання медичної допомоги в умовах тимчасового перебування для 36 громадян похилого віку, осіб з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), що не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу.».

           2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоварова А.І. та на постійну комісію з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення (Маляренко А.Є.).

 

 

Міський голова                                                                     В.В.Буряк