Фільтр сесій міської ради

47 сесія міської ради 29.01.2020: Рішення міської ради

Про надання соціальних послуг

№ 48 від 29.01.2020 Дата оприлюднення 05.02.2020

           Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про соціальні послуги», Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

           1. Комунальні установи/заклади, які перебувають у підпорядкуванні управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, з 01.01.2020 надають передбаченим у їх установчих документах (положеннях) особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, соціальні послуги за рахунок бюджетних коштів (безоплатно): 

           1.1. Отримувачам соціальних послуг, які станом на 31.12.2019 отримували відповідні соціальні послуги на безоплатній основі.

           1.2. Отримувачам соціальних послуг, які станом на 31.12.2019 отримували відповідні соціальні послуги на платній основі.

           2. Соціальні послуги отримувачам соціальних послуг, зазначеним у п.1.2. цього рішення, надаються за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) лише в частині заходів, що здійснювалися для надання відповідної соціальної послуги станом на 31.12.2019.

           3. Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах з 01.01.2020 приймають, розглядають заяви осіб/сімей, які належать  до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, на отримання соціальних послуг та направляють до комунальної установи, яка відповідно до установчих документів надає соціальні послуги, призначають та виплачують компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги, згідно з підзаконними актами, що діяли станом на 31.12.2019.

           4. Соціальні послуги з 01.01.2020 надаються комунальними установами/закладами за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) незалежно від розміру середньомісячного сукупного доходу отримувачів соціальних послуг.

           5. Управлінню соціального захисту населення Запорізької міської ради після прийняття підзаконних актів, передбачених Законом України «Про соціальні послуги», подати Запорізькій міській раді пропозиції щодо внесення змін до цього рішення.

           6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоварова А.І. та на постійну комісію з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення (Маляренко А.Є.)

 

 

Міський голова                                                                     В.В.Буряк