У Запоріжжі збільшується кількість послуг, які можна отримати у центрах надання адмінпослуг

11.08.2021 13:05

Міська влада Запоріжжя постійно розширюють перелік послуг, які можуть отримати мешканці у філіях ЦНАП.

Так, з 16 серпня у міських філіях ЦНАП запоріжці зможуть отримати низку послуг у сфері архітектури та містобудування, суб'єктом надання яких є департамент архітектури та містобудування Запорізької міської ради. Зокрема це: 

  • надання містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва;
  • внесення змін до містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва;
  • погодження містобудівних та архітектурних проєктних рішень об’єктів, розташованих в історичній частині міста, історичних ареалах, на магістралях та площах загальноміського значення та реєстрація в містобудівному кадастрі;
  • узгодження ескізного проєкту або схеми розміщення сезонного відкритого майданчика для харчування;
  • рішення про переведення дачного (садового) будинку у жилий будинок.

Заяви про надання вищенаведених послуг з 16 серпня будуть прийматися виключно через міські філії ЦНАП.

Нагадаємо, до 2016 року на території міста Запоріжжя функціонував лише один ЦНАП на вул. Українській. Кількість надаваних на той час послуг була близько 50. За дорученням міського голови Володимира Буряка розпочалася реалізація міської програми розвитку надання адміністративних послуг. Вона передбачає наближення надання послуг до населення, відкриття додаткових філій ЦНАП, збільшення кількості надаваних послуг, підвищення їх якості. 

За роки реалізації програми у Запоріжжі було відкрито 6 філій Центру надання адміністративних послуг - у Вознесенівському, Дніпровському, Заводському, Комунарському, Шевченківському, Хортицькому районах. Продовжує працювати філія у Олександрівському районі. Загальна кількість адміністративних послуг, що надаються через філії ЦНАП, зросла до 162.