У Запоріжжі запрацював сервіс прокату електросамокатів

09.09.2021 16:31

В обласному центрі розпочала роботу служба прокату (шерінгу) електросамокатів. Перша локація, де можна взяти електросамокат в оренду, розташована в центрі міста на бульварі Шевченка.

Всього по місту є близько 10 локацій, де можна взяти напрокат або покататися на електросамокаті. Вони розташовані вздовж проспекту Соборного на ділянці від порту до торговельного центру «Аврора». 

Скористатися послугою може будь-який житель Запоріжжя. Для цього необхідно знайти пункт прокату з електросамокатами, відсканувати спеціальний QR-код, який є на кожному транспортному засобі. Після цього необхідно внести депозит - і можна кататись. Вартість прокату знімається за фактом поїздки.

Як розповіли представники компанії, що надає електросамокати в оренду, Запоріжжя – дуже гарне місто, в якому ця послуга є затребуваною. Сервіс доступний цілодобово. Якщо в електросамокаті закінчується заряд батареї, на місце виїжджає спеціальна бригада і замінює акумулятор.

Всього в Запоріжжі доступні для прокату 100 електросамокатів, зі збільшенням попиту на послугу буде збільшуватись і кількість транспорту. Враховуючи те, що зими в місті досить теплі, планується, що сервіс працюватиме цілий рік.