У Запоріжжі пройшов третій етап конкурсу «Кращий опікун року»

24.09.2021 15:30

Конкурс «Кращий опікун року» цьогоріч у місті проходить вже вшосте. Заявки на участь подали 45 родин. Сьогодні, 24 вересня, у ПК «Орбіта» відбувся черговий – творчий – етап конкурсу. Перед учасниками стояло завдання підготувати творчі номери й презентувати їх зі сцени.

Мета проєкту – підтримка опікунських та прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу, розкриття батьківського та педагогічного потенціалу, організація спільного дозвілля, а також налагодження емоційного зв’язку між батьками й дітьми. Конкурс проходить у три етап: перегляд відеовізитівок родин, спортивна естафета та демонстрація творчих умінь.

Як розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей міської ради Наталя Сиворакша, головним критерієм відбору переможців в ході третього етапу є спільна робота дітей та опікунів над творчими номерами. Всі учасники мали змогу обрати одну із запропонованих тем: «Осінь», «Космос», «Моя країна», «Персонажі мультфільмів або казок». Виступи учасників оцінювало журі.

- Сьогодні проходить вирішальний етап конкурсу. Для нас як журі це загадка, тому що на вибір учасникам пропонувалося читати вірші, виконати танок, пісню, або власноруч виготовити костюм. Що підготували нам сьогодні опікуни - ми не знаємо, але головне, щоб цей виступ був спільний. У такому разі їм вдасться отримати найвищу оцінку, яка й додасть той вирішальний бал до перемоги, - додала Наталя Сиворакша.

Нагадаємо, 17 вересня пройшов другий етап конкурсу «Кращий опікун року» - спортивна естафета на футбольному полі міської дитячої футбольної школи «Металург». Крім того, з 15 по 22 вересня на сторінці служби у Фейсбуці тривало онлайн-голосування за Гран-прі.

Гала-концерт - підбиття підсумків конкурсу - відбудеться 1 жовтня у ПК «Орбіта». Вже традиційно переможці та лауреати отримають цінні призи – побутову техніку. Також цьогоріч організатори підготували окремі призи й для дітей: смартфон, фітнес-трекери, навушники та портативні колонки.