Заступник міського голови Анатолій Пустоваров привітав ветеранів з Днем визволення Запоріжжя

12.10.2017 11:11

Запорожці шанують подвиг ветеранів, які визволяли рідне місто і країну від нацистських загарбників. Напередодні Дня визволення міста в обласному центрі проводяться пам'ятні мітинги, зустрічі з ветеранами.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров відвідав госпітальне відділення міської клінічної лікарні №2, де проходять лікування ветерани, привітав їх з наступаючим святом і передав подарунки. Теплі слова привітань сказали директор департаменту охорони здоров'я міської ради Вікторія Ушакова, голова міської ради ветеранів України Віктор Короленко, голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Федір Маєр.

- У Запоріжжі склалася добра традиція - вітати тих героїв, які здійснювали подвиги в роки війни - це наші діди і прадіди, які визволяли Запоріжжя, які його потім відбудовували і розвивали. Ці люди віддали найважливіше - свої життя і здоров'я. Завдання міської влади і кожного запорожця - пам'ятати про подвиги людей, які живуть поруч з ними, і, звичайно, забезпечити всі необхідні умови для надання якісної медичної допомоги. Тому міська влада приділяє особливу увагу госпітальному відділенню 2-ї міської лікарні, де перебувають на плановій реабілітації ветерани Другої світової війни. У цьому році на капітальний ремонт було виділено близько 1,5 млн. грн., Також були закуплені 2 апарати для штучної вентиляції легенів і дефібрилятор на загальну суму 1,5 млн. грн, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Також Анатолій Пустоваров зустрівся з ветеранами - підопічними геріатричного стаціонару, який є структурним підрозділом міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Зараз тут проходять курс оздоровлення 35 ветеранів. Всі вони отримали подарунки. Ветерани в свою чергу підготували для гостей святкові виступи.