У Запоріжжі стартував тиждень безпеки дорожнього руху

17.11.2021 12:22

З 15 по 21 листопада в Запоріжжі триває другий етап тижня безпеки дорожнього руху. Він покликаний привернути увагу до проблем дорожньо-транспортного травматизму та смертності на дорогах, а також пошуку шляхів їх вирішення. Впродовж семи днів проводитимуться заходи для покращення безпеки дорожнього руху та зниження рівня аварійності на дорогах.

Під час другого етапу планується проведення різноманітних заходів, серед яких: круглий стіл онлайн щодо безпеки дітей та молоді на дорогах, вебінар для керівників автотранспортних підприємств стосовно дотримання безпеки корпоративного парку; тематичні семінари, зустрічі, практикуми, підведення підсумків щорічного всеукраїнського молодіжного конкурсу фото- та відеоробіт національного проєкту «Безпечна країна»; загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові для постраждалих в ДТП «Здай кров – врятуй життя» та інші.

Так, у Запоріжжі в рамках тижня проводять майстеркласи для майбутніх водіїв. Представники патрульної поліції спільно з інструктором з надання домедичної допомоги розповідають слухачам автошкіл алгоритм дій під час ДТП та діляться досвідом про особливості надання домедичної допомоги постраждалим у разі такої необхідності.

Окрім того, проводяться зустрічі з учнями запорізьких шкіл. Одна з таких нещодавно відбулась у ЗОШ № 100. Підліткам розповіли про важливість неухильного дотримання всіма учасниками правил дорожнього руху. Також наголошувалось на правилі бути завжди видимим й мати на собі світлоповертальні елементи. До того ж, у Запоріжжі була проведена акція для дітей «Я бачу і мене бачать» на площі Маяковського. Малечу вчили користуватись світлоповертальними елементами та розповіли, чому особливо важливе їх використання в темну пору доби.

Щоб привернути увагу містян до дотримання правил дорожнього руху, в Запоріжжі також відбулась низка акцій для пішоходів. Зокрема, у центрі міста на пішохідних переходах з’явились нагадування «подивись ліворуч та праворуч», «прибери телефон» та «візьми дитину за руку». Також патрульні поспілкувались з містянами щодо обов’язків та прав пішоходів та роздавали інформаційні буклети.

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху щорічно проходить за підтримки уряду України із залученням профільних державних відомств та структур. Координатором проведення тижнів безпеки є ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України.