У Комунарському районі провели рейд місцями стихійної торгівлі

03.12.2021 13:15

З метою ліквідації осередків стихійної торгівлі в районі спеціалісти районної адміністрації, представники Національної поліції та інспекції з благоустрою провели черговий рейд у Південному мікрорайоні.

Спеціалісти відділу економічного розвитку та підприємництва районної адміністрації проводять постійну роз’яснювальну роботу з особами, які здійснюють незаконну торгівлю на території району. Однак деякі з них не сприймають та відверто ігнорують вимоги припинити незаконну діяльність.

1 грудня в ході рейду на особу, яка тривалий час здійснює незаконну торгівлю по вул. Новокузнецькій, 12в, працівником поліції було складено протокол за ст. 160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях» ( передбачає накладення штрафу від 17 до 119 грн).

2 грудня на цю ж особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 152 «Порушення в сфері благоустрою» ( передбачає накладення штрафу від 340 до 1360 грн).

Внаслідок проведеної роботи торгівлю припинено.

Адміністративні заходи з рейдовими перевірками здійснюються регулярно, але для ефективнішої боротьби зі стихійною торгівлею необхідно відмовитися від купівлі продуктів у таких місцях. Єдиний правильний спосіб боротьби – не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі. Запоріжцям нагадують, що стихійна торгівля небезпечна для здоров'я.

Робота з припинення незаконної торгівлі у Комунарському районі буде проводитися й надалі.