У Запоріжжі тривають перевірки дотримання карантинних вимог

08.12.2021 12:40

Сьогодні, 8 грудня, мобільна група, яка здійснює контроль за дотриманням карантинного режиму, провела черговий рейд у Хортицькому районі. Під час рейду було перевірено один із супермаркетів мережі «АТБ».

Як розповіла представниця Держпродспоживслужби Зоя Остапенко, основними вимогами до продавців супермаркету є обов'язковий температурний скринінг, масковий режим, дотримання соціальної дистанції.

- За результатами перевірки в магазині не виявлено жодного порушення. В цілому з початку введення "червоної" зони в Запорізькій області перевірено більше 5000 суб’єктів господарської діяльності. З них у 30% виявляються порушення. Загалом складено близько 540 протоколів про адміністративні правопорушення, - наголосила Зоя Остапенко.

Як зазначив керуючий магазину, колектив повністю адаптувався до роботи в умовах карантину, кожен працівник усвідомлює важливість і необхідність дотримання протиепідемічних обмежувальних заходів.

При перевірці представники мобільної групи систематично проводять роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання карантинних вимог для недопущення поширення COVID-19. Наразі більшість закладів дотримуються встановлених протиепідемічних заходів.