У Запоріжжі обговорили питання протидії соціально небезпечним хворобам

27.01.2022 16:05

Сьогодні у малій залі міськвиконкому під головуванням заступника міського голови Анатолія Васюка відбулось перше засідання координаційної ради з питань соціальних захворювань. Обговорювались стан надання медичної та соціальної допомоги запоріжцям, які живуть з ВІЛ, та хворим на туберкульоз, і залучення представників недержавного сектору до надання соціальних послуг таким людям.

У Запоріжжі при виконавчому комітеті запрацювала координаційна рада з питань соціальних захворювань. До її складу увійшли представники профільних департаментів та управлінь міської ради, а також низки громадських організацій - БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя», БО «Благодійний фонд «Сподівання», БФ «Друге життя», БФ «Гендер Зед», ЗОО Товариства Червоного Хреста України та інших. 

На першому організаційному засіданні учасники затвердили регламент роботи ради і план роботи на рік. Також члени координаційної ради ознайомились із ситуацією щодо надання медичної та соціальної допомоги мешканцям Запоріжжя, які живуть з ВІЛ, та хворим на туберкульоз. 

Окрім того, на засіданні було прийняте рішення про створення робочої групи.  У її складі – представники профільних департаментів та управлінь міської ради, Запорізького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом, Запорізького регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру, благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя». Робоча група займатиметься питаннями визначення потреб мешканців Запоріжжя та розроблятиме пропозиції до програми соціального захисту населення.