Міська влада та підприємці обговорили проблемні питання Методики розрахунків за тепло

04.02.2022 12:20

У Запоріжжі відбулось засідання робочої групи для розгляду пропозицій щодо перегляду Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг, зокрема тепла. Учасники наради обговорили зміни, які були внесені Міністерством розвитку громад та територій, до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.

Нагадаємо, на минулій сесії міської ради депутати Запорізької міської ради звернулися до центральних органів влади щодо призупинення дії Методики № 315. Звернення було підготовлене відповідно до пропозицій членів робочої групи.

Разом з тим у Міністерстві розвитку громад та територій наприкінці січня був затверджений наказ про внесення змін до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг. Як розповів генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек, в новій редакції вже врахована низка зауважень, на яких наголошували зокрема й представники бізнес-спільноти Запоріжжя.

Так, серед змін – з’явився окремий вид приміщень з транзитним трубопроводом, прибрано підвищувальні коефіцієнти, змінено механізми донарахувань до кінця місяця, змінено алгоритм нарахувань для приміщень, не обладнаних приладами обліку, з’явився новий коефіцієнт відключених споживачів тощо.

Члени робочої групи зауважили, що запропоновані зміни потребують додаткового вивчення та аналізу. Учасники засідання дійшли згоди, що впродовж наступного тижня нова редакція Методики №315 буде ретельно опрацьована та детально обговорена на наступному засіданні.