В Запоріжжі продовжуються щоденні перевірки підприємців

10.02.2022 15:48

У місті триває перевірка дотримання підприємцями карантинних вимог. Так, у Заводському районі на місцевих підприємців з жовтня минулого року було складено понад 50 протоколів за недотримання карантинних вимог. Як наголошують фахівці, кількість порушників постійно зменшується, однак профілактичні рейди тривають щодня. Сьогодні представники мобільної групи інспектували заклади Заводського району, зокрема господарський магазин на вулиці Павлокічкаській.

Тут наявні розмітка соцдистанції, дезінфікуючі засоби та маски. При цьому члени мобільної групи виявили відсутність термометру для температурного скринінгу. Також працівники магазину не фіксують періодичність вологого прибирання.

- За ці порушення на керуючого цим магазином складено адміністративний протокол згідно зі ст. 42 КУАП. цей протокол буде розглянутий на адмінкомісії в ГУ Держпродпоживслужби в Запорізькій області, - зазначила головна спеціалістка відділу ГУ Держпродспоживслужби області Юлія Шостак.

Перевірки закладів торгівлі мобільними групами в районі відбуваються щодня. Фахівці наголошують, більшість підприємців до карантинних вимог ставляться з розумінням. Однак є й ті, хто їх ігнорує.

- З 19 жовтня перевірено 1400 об’єктів господарювання, складено 56 протоколів за різні порушення. І також представниками Держпродспоживслужби видано близько 300 довідок. Ще трапляються випадки незначних зауважень, але грубих порушень вже немає, всі дотримуються протиепідемічних правил, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Юрій Кулак.

Виявлені в цьому магазині порушення вважаються незначними, зазначають представники мобільної групи. Керуючому може загрожувати штраф від 102 до 425 гривень.