Вихованці ДЮСШ «Майстер Січ» отримали для тренувань новий спортінвентар

20.10.2017 18:30

Для ДЮСШ «Майстер Січ» придбали новий спортивний інвентар на суму майже в 200 тис. грн.

Розвиток спорту та залучення запоріжців до здорового способу життя – один з основних напрямків в роботі міської влади. В місті реалізується одразу декілька проектів, спрямованих на покращення спортивної інфраструктури. В 2016 році в Запоріжжі було встановлено понад 100 нових спортивних майданчиків. В поточному році будуються многофункціональні стадіони у всіх районах міста на базі шкіл.

Один із напрямків роботи – кардинальне оновлення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл. В рамках міської програми за півтора року на модернізацію запорізьких ДЮСШ було спрямовано 6,5 млн грн.

Новий спортивний інвентар отримали і вихованці ДЮСШ «Майстер Січ». Юні спортсмени регулярно беруть участь в чемпіонатах міста, області, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, показують високі спортивні результати.

Сьогодні з ними зустрівся заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Спілкуючись з спортсменами та тренерами, він зазначив, що розвиток спорту неможливий без міцної матеріальної бази.

- Усі спортсмени, чемпіони і, в тому числі Олімпійських ігор, починали з таких залів. Тому я впевнений, що саме в дитячий спорт, ДЮСШ міста, яких в Запоріжжі 20, необхідно вкладати кошти. Починати треба з матеріально-технічної бази, щоб спорт був доступний, і городяни будь-якої соціальної групи могли привести свою дитину займатися спортом. У Заводському районі почало функціонувати відділення ДЮСШ «Майстер Січ». Для школи придбали новий інвентар на суму близько 200 тис. грн. Ми бачимо результат такої роботи. В місті відкриваються нові відділення дитячих спортивних шкіл. Кількість дітей, які займаються спортом, збільшується, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Для занять юних тхеквондистів були придбані захисні шоломи, тренувальні жилети, ракетки, хлопавки, даянг. Боксери отримали новий ринг, а також подушки настінні боксерські, шоломи, груші, лапи тренерські, рукавички та інше.

Дитячо-юнацька спортивна школа «Майстер Січ» заснована в листопаді 2004 року. Школа має першу категорію, яка була підтверджена в березні 2016 року.

ДЮСШ має три відділення: з кікбоксингу (WAKO, WAK), тхеквондо (ВТФ) та боксу.

З дітьми займаються 13 тренерів-викладачів.

У спортивній школі функціонує 25 груп, в яких займається 242 спортсмени. В даний час свою спортивну майстерність продовжують підвищувати майстер спорту міжнародного класу, Заслужений майстер спорту України, 6 майстрів спорту України та 32 кандидати в майстри спорту України.

До складу збірних команд України з кікбоксингу включені: Олег Риса, Тимур Кузахметов, Ян Полуян - основний склад; Олександр Власенко, Влад Крайник, Євген Панченко, Анастасія Пищенко, Олександр Михайличенко - кандидати; Вадим Мучійченко, Костянтин Гороховець - резерв збірної команди України з кікбоксингу (WAKO).