Запоріжжя туристичне представили на турецькому національному телебаченні

30.10.2017 14:01

З ініціативи управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради до Запоріжжя завітала знімальна група популярної телепрограми Туреччини Dunyayi Geziyorum («Я мандрую світом»). Випуск про Запоріжжя вийшов 29 жовтня на центральному стамбульському «Сьомому каналі» (Kanal 7).

Ведуча Dünyayi Geziyorum – турецька журналістка Озлем Тунджа, відзначила, що приємно вражена різноманітністю туристичних об’єктів та гостинністю жителів Запоріжжя.

Програма була знята згідно з концепцією розвитку туризму у Запоріжжі 7х7: природне, сакральне, історичне, козацьке, видовищне, індустріальне та подієве Запоріжжя. У рамках «Запоріжжя подієвого» знімальна група завітала до Покровського ярмарку на каскаді фонтанів «Райдуга». Окрім цього, в об'єктив камери іноземних журналістів потрапили проспект Соборний, острів Хортиця, Запорозький дуб, музеї зброї та ретро-автомобілів, центральний міський пляж та обласна філармонія.

- Ми доволі тісно співпрацюємо з авіакомпанією Turkish Airlines та чітко розуміємо, що турецькі туристи є для нас дуже важливою цільовою групою. Саме тому народилась ідея зняти промоційну телепередачу про Запоріжжя, у якій потенційні туристи матимуть змогу побачити все, що ми можемо їм запропонувати. Варто зазначити, що управління туризму відкрите до співпраці з туристичними операторами, ЗМІ, громадськими організаціями – з усіма, хто має бажання розвивати туризм у місті Запоріжжі, – зазначив начальник управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

Відео вже з'явилось на сторінці телеканалу у «YouTube», поки лише турецькою мовою.