У Шевченківському районі розглянули особливості надання соціального захисту бездомним особам в осінньо-зимовий період

31.10.2017 11:26

30 жовтня в Шевченківській районній адміністрації відбулося засідання районного оперативного штабу з питань забезпечення соціального захисту бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Серед питань, які розглядали присутні - допомога в складних погодних умовах в осінньо-зимовий період та під час надзвичайних ситуацій.

Заступник голови районної адміністрації, голова оперативного штабу Зоя Лимарчук розповіла про рішення чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 9 від 29.09.2017), що стосується підготовки до дій в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та про районний план заходів щодо забезпечення соціального захисту бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в осінньо-зимовий період.

На засіданні також розглядалися питання соціального захисту осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Заступник головного лікаря КУ «Міська лікарня № 8» Тетяна Мочалова розповіла про надання медичної допомоги бездомним громадянам та розгортання додаткових ліжко-місць для тимчасового перебування бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі під час ускладнення погодних умов та надзвичайні ситуації. Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення по Шевченківському району Ірина Супрун відзначила особливості організації гарячого харчування для осіб без постійного місця проживання в осінньо-зимовий період, а також розповіла про проведення рейдів соціального патрулювання на вулицях району в період сильних морозів.