Постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС запоріжці отримують матеріальну допомогу

21.04.2022 12:20

За інформацією управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, на додаток до державних соціальних гарантій сім’ї, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримують матеріальну допомогу з міського бюджету. Кошти виплачуються в рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя.

На сьогоднішній день на обліку в районних управліннях соціального захисту населення перебуває 209 таких родин. Загальна сума допомоги складає 1000 грн на сім’ю.

У квітні до Міжнародного дня пам'яті про Чорнобильську катастрофу цим сім’ям надано матеріальну допомогу у розмірі 500 грн. Друга виплата цієї допомоги запланована на грудень до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Також одна сім’я, яка має дитину з інвалідністю, захворювання якої пов’язане з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, отримала одноразову цільову допомогу у розмірі 1000 грн.

Крім цього, за поданням громадської організації, яка об’єднує чорнобильців міста, надано адресну цільову допомогу 50 членам організації у розмірі 1000 грн кожному.

Для цього з бюджету Запоріжжя вже спрямовано 157 тисяч гривень.