Єдина в Запоріжжі школа для юних стрільців поповнилася новим обладнанням

03.11.2017 10:25

У Запоріжжі другий рік поспіль працює програма оновлення матеріально-технічної бази міських ДЮСШ. Нове обладнання отримала і ДЮСШ № 7, де навчають кульової стрільби.

В цьому році ДЮСШ № 7 відзначає ювілей - 40 років з дня заснування. Як розповіла директор школи Оксана Данік, завдяки міській програмі, вперше за багато років у вихованців з'явилася можливість тренуватися і навчатися техніці стрільби на новій зброї. У минулому році з міського бюджету було виділено кошти на придбання чотирьох пістолетів і чотирьох гвинтівок. У цьому році для ДЮСШ №7 закупили мішені для стрільби і балон стисненого повітря для заправки пістолетів і гвинтівок.

Як підкреслив заступник директора департаменту спорту, сім'ї та молоді Едуард Багіров, вимагати від дітей високих досягнень,без повноцінної і якісної бази для тренування неможливо.

- Міська влада приділяє особливу увагу розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл. За два роки роботи програми оновлення матеріально-технічної бази для міських ДЮСШ було придбано спортінвентарю різної спрямованості на загальну суму близько 6 млн. грн. Що стосується школи з навчання кульової стрільби, то в наступному році також планується поповнити арсенал школи п'ятьма пневматичними пістолетами, - розповів Едуард Багіров.

ДЮСШ №7 тренує 138 учнів у двох тирах: в школі №45 в Хортицькому районі, і в школі №38 в Комунарському районі. З вихованцями працює 9 тренерів, один з них - майстер спорту міжнародного класу, 5 майстрів спорту. Вихованці ДЮСШ беруть активну участь в міських і обласних змаганнях, а також займають призові місця на всеукраїнських чемпіонатах.