Запорізькі дитячі спортивні школи продовжують отримувати нове обладнання

17.11.2017 14:00

У запорізьких міських дитячо-юнацьких школах триває оновлення матеріально-технічної бази за кошти з міського бюджету. Нові тренажери, татамі, манекени для боротьби і інший спортінвентар отримала і міська ДЮСШ «Кристал».

Другий рік поспіль у Запоріжжі працює комплексна програма, завдяки якій юні запорізькі спортсмени можуть тренуватися на сучасному спортивному обладнанні. За 2016-2017 роки на переоснащення дитячо-юнацьких спортивних шкіл виділено близько 6,4 млн. грн.

Юні дзюдоїсти ДЮСШ «Кристал» вже тренуються на нових татамі та іншому обладнанні. Як розповів директор спортивної школи Сергій Арцебарський, раніше спортінвентар купувався локально, в цьому році масове оновлення матеріально-технічної бази дозволить комплексно підвищити якість тренувань.

Розвиток дитячо-юнацьких спортивних шкіл - важливий крок залучення молоді до спорту та здорового способу життя, вважає начальник управління спорту та фізичної культури Едуард Багіров. Крім того, наявність професійного обладнання для тренувань дозволяє юним спортсменам досягати більш якісних результатів, і успішніше виступати на різних змаганнях.

-Для будь-якого виду спорту наявність якісного інвентарю, який відповідає вимогам сучасного тренувального процесу, - це не тільки необхідність, а й додатковий стимул для професійного зростання. Тренери міських ДЮСШ відзначають, що з появою в школах нового обладнання, якість і показники юних спортсменів зросли. Ми будемо продовжувати цю програму і в наступному році, - розповів Едуард Багіров.

Для ДЮСШ «Кристал» за кошти міського бюджету було придбано 10 матів, комплект татамі, 3 каната для лазання, 5 манекенів для боротьби, тренажери для преса і силової підготовки, 10 спортивних костюмів і 15 кімоно для дзюдо.

ДЮСШ «Кристал» створена в 1994 році. Зараз тут займаються 125 дітей. Юні вихованці школи неодноразово ставали переможцями та призерами першостей і чемпіонатів міста Запоріжжя та Запорізької області, всеукраїнських та Міжнародних турнірів, Кубків і Чемпіонатів України, бронзовими призерами Чемпіонатів Європи (м. Аль-бена 2001 рік - Синенко Світлана (48 кг) , м. Хорватія 2005 рік - Малікова Наталія (70 кг)).

За час існування школи з 1994 року було підготовлено спортсменів-розрядників:

ІІ, ІІІ та юнацькі розряди – 811

І розряд – 134

КМС -24

МС - 15

Вихованці ДЮСШ «Кристал» неодноразово входили у склад збірної команди з дзюдо Запорізької області, а також до складу збірної команди України з дзюдо.