На нових шкільних стадіонах тренуються і діти, і професійні спортсмени

20.11.2017 13:23

Багатофункціональний стадіон на базі 71-ї гімназії відкрився 21 жовтня. Сьогодні, крім уроків фізкультури для школярів, тут проводять тренування і професійні спортсмени.

З 9:00 на майданчику тренуються гравці баскетбольного клубу «Запоріжжя- ZOG». Для початку - розминочний біг, далі - комплекс спеціальних вправ. Тренування проводить асистент головного тренера Дмитро Болдаєв. Разом з баскетболістами розминається і головний тренер Валерій Плеханов.

Форвард Максим Нікітін прийшов в БК «Запоріжжя- ZOG» перед початком сезону 2017-2018. Як розповідає гравець, до старту ігрового сезону команда готувалася на стадіоні «Локомотив», зараз частина тренувань проходить на базі 71-ї гімназії.

- Перед стартом сезону, протягом трьох тижнів ми займалися на стадіоні «Локомотив». Тренування проходили за спеціальною програмою, яку підготували наші тренери. Зараз вийшла двотижнева пауза між іграми, і ми вирішили підтягнути свої позиції, проводячи заняття в залі і на стадіоні. Тут дуже зручний спортивний комплекс, гарне поліуретанове покриття бігової доріжки і ігрового поля забезпечує комфортне зчеплення під час бігу. Зараз нові спортивні майданчики будуються не так часто, і тим більше чудово, що такий сучасний комфортний стадіон з'явився при школі. Хочеться вірити, що завдяки таким майданчикам молодь буде менше часу проводити в інтернеті, і буде знаходити більше часу для занять спортом, зокрема, професійним, - вважає Максим Нікітін.

Доступ на стадіон відкритий для всіх бажаючих. Для відвідування необхідно оформити перепустку в приймальні директора. Відповідно до кількості заявок формується графік занять.

- Одними з перших до нас звернулася літня пара - вони приходять сюди займатися скандинавської ходьбою. Дуже багато жителів не тільки з довколишніх будинків, а й з інших районів приїжджають сюди займатися спортом. Крім того, тут проводять тренування міські ДЮСШ. Тренери приймають на заняття і школярів. Наприклад, заняття з легкої атлетики відвідують учні групи продовженого дня, а тренер з футболу набрав в команду учнів 1-3 класів, - розповіла Людмила Терновська.

Директор школи відзначає, що вільний доступ на стадіон дає масу позитивних моментів. Це створює певний драйв в мікрорайоні, школа стала своєрідним центром дозвілля для всіх жителів. Крім того, городяни стежать за порядком на стадіоні, не допускають актів вандалізму.

- Правила відвідування є на сайті школи і на самому стадіоні. За порядком стежать шкільні охоронці. Однак і самі відвідувачі дбайливо ставляться до спортінвентарю, стежать за тим, щоб не псували сітки, не ламали тренажери, - зазначила Людмила Терновська.

У 2017 році з міського бюджету виділено 65 млн. грн. на будівництво 7-ми багатофункціональних спортивних стадіонів. Перший стадіон був відкритий 10 вересня в Комунарському районі на базі міської школи № 7. На другому стадіоні займаються учні 71-ї школи. Найбільший спортивний комплекс відкрився 14 листопада на базі школи № 100. Такі ж стадіони відкриються: в Олександрівському районі в 98-м колегіумі, в Шевченківському районі в школі № 93, в Хортицькому районі в 92-й школі, в Заводському районі в 33- й школі.