Запорізьких студентів навчають мистецтву вести дебати

25.11.2017 13:36

Дводенний тренінг, присвячений умінню аргументовано відстоювати свою точку зору, стартував 25 листопада в Запоріжжі.

У конференц-залі стадіону «Славутич-Арена» проходить дводенний тренінг - Школа дебатів і Дебатний турнір. Сьогодні, 25 листопада, для учасників заходу проходять майстер-класи. Як аргументовано вести суперечки і відстоювати свою думку, запорізьким студентам розповідає Павло Краснощок. Він - учасник понад 40 дебатних турнірів, фіналіст всеукраїнських і міжнародних дебатів, топ-спікер всеукраїнських турнірів «Кубок Легенд», «Кубок Ректора V», міжнародного турніру «Fire».

Павло Краснощок підкреслює, що дебати - це не тільки ораторське мистецтво і вміння вести себе на публіці.

-Дебати - це гра, в якій командам належить переконати третю неупереджену сторону (суддю) в правоті своєї позиції. Це активно розвиває критичне мислення, здатність до дискусії, дозволяє серйозно розширити свій світогляд. Особливого секрету, як перемогти в дебатах, немає. Все залежить від швидкості мислення учасника і його обізнаності. Якщо він швидко знаходить логічні контраргументи на слова противника, його чекає успіх в дискусії, - розповів Павло Краснощок.

26 листопада відбудеться Дебатний турнір, на якому студенти покажуть своє вміння конструктивно вести дискусію, логічно мислити і знаходити переконливі аргументи у будь-якій суперечці, і зможуть застосувати отримані на майстер-класі знання на практиці. Організатором заходу виступає управління по роботі з молоддю департаменту сім'ї молоді та спорту міськради.