Понад 700 жителів міста надіслали творчі роботи на сімейний конкурс «Перлина Запоріжжя»

28.11.2017 17:40

Сьогодні, 28 листопада, в ПК «Орбіта» відбулася церемонія нагородження учасників та переможців міського конкурсу «Перлина Запоріжжя».

Конкурс «Перлина Запоріжжя» стартував у жовтні. За місяць понад 700 запорізьких сімей надіслали близько 300 робіт. Це малюнки, фотографії, поезія, проза, творчі вокальні та хореографічні виступи.

Сьогодні, 28 листопада, відбулося урочисте підведення підсумків конкурсу. Учасники отримали грамоти та пам'ятні призи. Переможцям заступник міського голови Анатолій Пустоваров вручив статуетки та цінні подарунки.

Нагороджуючи переможців, Анатолій Пустоваров відзначив, що такі змагання сприяють відродженню культури та сімейних цінностей.

- Одинадцятий рік поспіль у Запоріжжі проходить конкурс «Перлина Запоріжжя». Це конкурс культури, конкурс мистецтва. Міська влада прагне, щоб запоріжці якомога частіше долучалися до культурного життя міста і розвивали свої таланти, в тому числі і беручи участь в таких заходах, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Як розповів начальник управління по роботі з молоддю та сім'єю департаменту спорту сім'ї та молоді міськради Олексій Савицький, цього року в конкурс були внесені нововведення. Раніше основними учасниками були студенти і школярі. Цього року подавати заявки могли як окремі виконавці, так і цілі сімейні колективи. Вік учасників не обмежувався.

Роботи приймалися в 7 номінаціях: поезія, проза, фоторобота, малюнок, вокальне мистецтво, хореографія, оригінальний жанр. Орієнтовна тематика творчих робіт: цікаві події, пов'язані з сім'єю; актуальні події; життя і діяльність членів сім'ї; вільна тема, пов'язана з українською родиною. Оцінювало учасників експертне журі, члени якого - провідні діячі культури Запоріжжя.

Після церемонії нагородження відбувся гала-концерт, в якому взяли участь переможці у номінаціях поезія, проза, вокальне мистецтво, хореографія, оригінальний жанр.