Запорізькі підлітки ознайомилися з відповідальністю за протиправні дії в мережі Інтернет

01.12.2017 09:46

Служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради продовжує профілактичну роботу серед запорізьких підлітків. З цією метою була організована та проведена зустріч з адміністрацією та учнями державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю».

У заході взяли участь представники Олександрівського районного відділу служби у справах дітей. 53 учні першого курсу прослухали лекцію на тему «Обов’язки та відповідальність неповнолітніх, попередження правопорушень серед дітей».

Лекції відбулись також у школі № 49 та ЗНВК «Молодь». Їх провели спеціалісти відділу служби (управління) у справах дітей міської ради по Хортицькому району. До розмови були залучені також психологи сектору ювенальної пробації м. Запоріжжя, спеціаліст Запорізького міського центру соціальних служб дітей та молоді по Хортицькому району та ювенальний прокурор місцевої прокуратури № 3 м. Запоріжжя

Юнаки та дівчата дізнались про свої права та обов’язки, ознайомилися з адміністративною та кримінальною відповідальністю. Особлива увага приділялась проблемі булінгу в соціальних мережах та відповідальності за приниження честі та гідності особи в Інтернеті.


Булінг (у перекладі з англійської цькування) – це агресивне переслідування одного з членів колективу, зазвичай шкільного чи студентського. І хоча в умовах кібербулінгу агресори можуть ховатися в соціальних мережах за вигаданими іменами, їх жертвами стають цілком реальні люди, не поодинокі і трагічні наслідки. Тому молодь має знати про відповідальність за протиправні дії, навіть скоєні під маскою анонімності.