У Запоріжжі батьків вчать боротися з кризою підліткового віку у дітей

30.11.2017 09:12

Для батьків, які мають проблеми з підлітками, організували семінар. Також вони мали можливість отримати індивідуальну консультацію з питань, що турбують їх у відношеннях зі своїми дітьми.

Сьогодні на обліку в службі (управлінні) у справах дітей міської ради перебуває 381 дитина, яка опинилась в складних життєвих обставинах. Особливої уваги та підтримки потребують сім’ї, в яких виховуються діти підліткового віку, оскільки саме в цьому віці діти схильні до бродяжництва, скоєння правопорушень тощо. Щоб запобігти цим явищам, служба постійно проводить консультативні зустрічі та тренінги з батьками.

28 листопада в міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був організований семінар-тренінг на тему «Особливості виховання дітей підліткового віку: проблеми та шляхи їх вирішення».

На семінар були запрошені родини з зони ризику, в яких підлітки покидають домівки, існує непорозуміння між батьками та дітьми. Також розглядалися питання змін у законодавстві України.

До участі у семінарі були запрошені фахівці та психологи Запорізької обласної громадської організації «ОПП «Взаємодія».

Вони розповіли про причини виникнення кризи підліткового віку, негативні прояви у підлітковому середовищі (вживання наркотиків, алкоголю, агресивна поведінка, схильність до суїцидів, залежність від соціальних мереж, правильне світосприйняття дітей у підлітковому віці), шляхи їх попередження та подолання.

У заході взяли участь 40 батьків. Кожен учасник мав змогу проконсультуватись особисто та отримати кваліфіковану психологічну допомогу.