Міська влада співпрацює з громадськими організаціями у вирішенні проблем людей з інвалідністю

30.11.2017 10:40

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю в управлінні соціального захисту населення Запорізької міської ради відбулася традиційна зустріч з керівниками громадських організацій міста, які займаються проблемами інвалідів.

Начальник управління соціального захисту населення міської ради Ольга Полковникова наголосила на важливості спільної роботи, спрямованої на підтримку людей з обмеженими можливостями.

Представники громадських організацій висловили надію, що реалізація напрямків міської комплексної програми з надання допомоги дюдям з інвалідністю різних категорій продовжиться.

Наприкінці зустрічі Ольга Полковникова подякувала всім учасникам заходу за їх небайдужість, внесок у вирішення проблем людей з інвалідністю та висловила надію на подальшу плідну співпрацю.


Нагадаємо, в Запоріжжі діє міська комплексна програма соціального захисту населення, в рамках якої підтримку отримують люди з обмеженими можливостями. У цьому році понад 7,2 млн грн. були спрямовані на надання допомоги 6 тис. запоріжцям з інвалідністю. Адресну цільову допомогу отримали 1072 дитини з обмеженими можливостями. Крім того, напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю одноразову адресну цільову допомогу отримали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які є інвалідами, діти з обмеженими можливостями, які виховуються в багатодітних сім'ях, яких виховують батьки інваліди. А також 244 студента з інвалідністю, які навчаються у вищих навчальних закладах міста, 1649 запоріжців з інвалідністю, які користуються інвалідними візками, 43 людини з пересадженими органами та 853 інваліда I і II гр. по зору.