Запорізькі ветерани підвели підсумки 2017 року

30.11.2017 12:47

Сьогодні, 30 листопада, представники міських ветеранських організацій, а їх в Запоріжжі близько двохсот, зібралися в ПК Металургів на розширений пленум міської ради ветеранів, щоб обговорити результати роботи за рік, що минає, і намітити плани на наступний.

У своєму виступі голова міської ради ветеранів України Віктор Короленко доповів про підсумки роботи своєї 180-тисячної організації і назвав головні досягнення року - святкування 30-річчя утворення ветеранських організацій України та підписання угоди з міською владою.

У березні 2017 роки міська влада підписала нову Угоду про співпрацю з Запорізькою міською організацією ветеранів України.

У ній враховані і прописані конкретні проекти і напрямки, за якими влада міста здійснює фінансову та організаційну допомогу ветеранам Запоріжжя.

Підписана Угода стала документом, який дійсно працює заради основної мети - берегти ветеранів, створювати їм гідні умови життя.

Як підкреслив у своєму вітальному слові до учасників пленуму заступник запорізького міського голови Анатолій Пустоваров, запорізька міська рада ветеранів - одна з найактивніших серед організацій України, і співпраця міської влади з нею дозволяє розуміти, чим живуть ветерани, і оперативно в діалозі вирішувати завдання, в тому числі й соціального захисту.

- Я хочу подякувати кожному з вас, міській організації ветеранів, її керівникові - Віктору Дмитровичу Короленку - за активну життєву позицію, за продуктивну роботу і співпрацю з міською владою. Адже ветерани Запоріжжя разом вирішують не лише свої проблеми, а й беруть активну участь у міських проектах. Найбільш важливий напрямок з прицілом на майбутнє - це робота з дітьми та молоддю, для яких ви залишаєтеся прикладом і орієнтиром у житті, - сказав Анатолій Пустоваров.

Віктор Короленко підкреслив, що міська влада в повному обсязі виконала всі прописані Угодою зобов'язання щодо соціального та правового захисту ветеранів, надання медичної допомоги, організації дозвілля, і подякував від імені своєї організації міському голові Володимиру Буряку, начальнику управління соціального захисту Ользі Полковниковій і директору департаменту охорони здоров'я міськради Вікторії Ушаковій.

Ветерани підвели підсумки огляду-конкурсу на кращу первинну ветеранську організацію і волонтерську діяльність і нагородили грамотами найактивніших. Учасники пленуму визначили головним завданням майбутнього року, крім повсякденної роботи, святкування 75-річчя визволення Запоріжжя від нацистських загарбників.

У Запоріжжі працює комплексна програма соціального захисту, в рамках якої надається матеріальна допомога ветеранам. Цього року збільшено вдвічі розмір разової виплати до 9 Травня учасникам бойових дій та інвалідам Другої світової війни до 1000 грн (було 500 грн).

Також здійснюються виплати учасникам партизанського руху, ветеранам-визволителям, ветеранам локальних воєн, ветеранам АТО.

В рамках цієї програми здійснюється фінансова підтримка 25 міських і районних громадських організацій ветеранів та інвалідів. У 2017 році на їх підтримку виділено 2 млн 473 тис. грн (в порівнянні з 2016 роком фінансування збільшено на 434,5 тис. грн).

Міська влада виділила 2,2 млн грн на забезпечення пільгового проїзду катером і автобусом до садово-городніх ділянок.

Місто вкладає істотні кошти в зміцнення матеріально-технічної бази госпітального відділення на базі 2-ї міської лікарні.

Цього року на його капітальний ремонт було виділено близько 1,5 млн грн. Також були закуплені 2 апарати для штучної вентиляції легенів і дефібрилятор на загальну суму 1,5 млн грн.

Тільки за 9 міс. поточного року на медикаменти і харчування в госпітальному відділенні з бюджету було виділено понад 1 млн грн.

Також на базі 3-ї міської лікарні почав роботу Центр реабілітації учасників бойових дій. На сьогодні 140 учасників АТО і ветеранів війни пройшли в ньому реабілітацію.