У Комунарському центрі соціального обслуговування з’явився сучасний майданчик для спорту і відпочинку

01.12.2017 13:26

У Запоріжжі другий рік поспіль реалізуються проекти Громадської бюджету, які городяни пропонують для розвитку Запоріжжя. Один з них - будівництво зони відпочинку і зони для спортивних занять - дозволив розширити комплекс соціальних послуг для жителів Комунарського району.

Запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування в Комунарському районі надає соціальні послуги людям похилого віку, а також молодим людям і дітям з інвалідністю. На базі центру функціонують відділення денного перебування, відділення соціальної допомоги вдома та відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю. Соціальні послуги отримують 502 запоріжці.

Фахівці територіального центру взяли участь в проекті «Громадський бюджет». Завдяки цьому, на базі центру соціальних послуг з'явилася сучасна зона для відпочинку і занять спортом.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров відвідав Комунарський центр соціального обслуговування. Він поспілкувався з його працівниками і підопічними, ознайомився з роботою творчих гуртків, які допомагають соціальній адаптації та самореалізації людей з особливими потребами.

- Міська влада докладає всіх зусиль для того, щоб створювати комфортні умови для соціальної адаптації людей з особливими потребами. Завдяки ініціативі співробітників, відвідувачів територіального центру соціального обслуговування вдалося реалізувати і прекрасний проект Громадського бюджету. Наразі підопічні центру соціальних послуг зможуть більше часу приділяти змістовному дозвіллю на свіжому повітрі та спорту, - зазначив Анатолій Пустоваров.

На базі Комунарського центру соціального обслуговування працюють гуртки за інтересами, де кожен може вибрати заняття до душі - декоративно-прикладне мистецтво, вишивання, спів. Також працює «Творча майстерня», де люди з інвалідністю шиють декоративні вироби з тканини, фетру, займаються кінусайгом (мозаїка з тканини, печворк). Такі заняття дозволяють творчо самореалізуватися, а також сприяють відновленню і компенсації порушень організму, розвитку дрібної моторики, соціально-побутових навичок, координації психоемоційного стану відвідувачів центру.