У Запоріжжі кращі борці змагаються за Кубок України з греко-римської боротьби

07.12.2017 10:38

6 грудня у спорткомплексі «Торпедо» - АвтоЗАЗ відбулося відкриття змагань на Кубок України з греко-римської боротьби. Змагання присвячені пам'яті легендарного запорізького борця, олімпійського чемпіона Якова Пункіна.

Кубок України, як і чемпіонат України, є одним з головних офіційних змагань. Але на відміну від чемпіонату, де зараховують тільки особисті результати, Кубок України вважається особисто-командним змаганням. У ньому підраховують результати всіх учасників команди в своїх вагових категоріях, а також за підсумками загальнокомандної боротьби визначають місце команди в Кубку України.

У Кубку України беруть участь 160 борців з 22 областей України. Як зазначив директор департаменту спорту сім'ї та молоді Павло Бланк, Запоріжжя не випадково обрано місцем проведення змагання такого рівня.

- Наше місто завжди славилося своїми борцями, і досягнення наших спортсменів протягом останніх років красномовно про це свідчать. Крім того, цьогорічний Кубок України присвячений пам'яті відомого запорізького борця, олімпійського чемпіона Якова Пункіна, так що вибір міста для проведення чемпіонату був очевидним. Також хотілося відзначити, що цього року змагання пройдуть за новими правилами. Повернувся партер (боротьба, коли хоча б один з борців знаходиться в положенні лежачи), і тим більш цікавими і видовищними будуть змагання, - зазначив Павло Бланк.

Протягом 22 років проведення Кубків країни запорізька команда «класиків» 7 разів завойовувала Кубок України, 7 раз була другою і 4 рази третьою в командній боротьбі. Запорізьку команду тренує старший тренер збірної області і школи вищої спортивної майстерності, заслужений тренер СРСР і України Євген Чертков, і бригада тренерів у складі Заслуженого тренера України Віктора Михеєнка, Мурада Саргсяна, Лаврентія Майламяна, Валерія Брильова. Підведення підсумків Кубка України відбудеться 7 грудня.