Олімпійський ринг, нові шоломи і боксерські рукавички: в ДЮСШ «Локомотив» оновили спортінвентар

08.12.2017 10:55

У відділенні боксу дитячо-юнацької спортивної школи «Локомотив» займаються 80 спортсменів. Вихованці ДЮСШ - неодноразові переможці змагань різних рівнів, 5 боксерів входять до збірної України. Щоб тренування проходили більш якісно, а підготовка спортсменів відповідала міжнародним вимогам, для ДЮСШ придбали новий інвентар.

Вручаючи нове обладнання юним боксерам, заступник міського голови Анатолій Пустоваров підкреслив, що міська влада прагне того, щоб якомога більше юних запорожців займалися спортом.

- Ми часто говоримо про розвиток спорту, хочемо, щоб наші спортсмени показували гарні результати. Однак це бажання має підкріплюватися конкретними діями. Міська влада визначила для себе кілька пріоритетних напрямків розвитку спорту в Запоріжжі. Один з них - створювати професійну, якісну матеріально-технічну базу, щоб і спортсмени-початківці, і професіонали, які завойовують нагороди на різних змаганнях, були екіпіровані і тренувалися на кращому інвентарі, - розповів Анатолій Пустоваров.

На нове обладнання для ДЮСШ «Локомотив» з міського бюджету виділили 308 465 тис. грн. За ці кошти придбали ринги (один з них олімпійський), боксерські мішки, тренерські лапи, боксерські шоломи і рукавички, настінну боксерську подушку.

Вихованець школи, триразовий чемпіон України з боксу, учасник чемпіонату Європи і кандидат в майстри спорту Данило Меняйло розповів, що раніше частина екіпірування купувалася за свої гроші.

- Я займаюся боксом вже 9 років, у середньому 5 разів на тиждень. Раніше інвентар був власний, часто не вистачало шоломів, рукавичок. Зараз же кожен може прийти в зал і тренуватися, екіпірування всім вистачить, - розповів Данило Меняйло.

За два роки реалізації програми з оновлення матеріально-технічної бази на переоснащення міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл виділено близько 6,4 млн грн.